Ingrediente
Orez 600 g
Lapte 1,800 L
Oua 4 buc
Zahar 200 g
Baton de vanilie 1 buc
Unt 50 g
Sare
Pesmet 20 g
Pentru sos cacao
Galbenusuri 2 buc
Cacao 15 g
Lapte 150 ml
Zahar 100 g
Mod de preparare
Se fierbe orezul in apa.
Cand este aproape gata se scurge de apa, se adauga laptele fierbinte, zahar, sare, semintele batonului de vanilie si se continua fierberea.
Dupa ce orezul a fiert si a absorbit laptele, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Separat se bat spuma galbenusurile si albusurile si se incorporeaza in orezul racit.
Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu unt si pesmet si se coace 35 minute la 180 grade.
Se pregateste sosul de cacao.
Galbenusurile se amesteca cu zahar, cacao si se bat la bain-marie.
Apoi se adauga laptele caldut si se amesteca pana ce sosul se ingroasa.