Ingrediente
Oua 3 buc
Lapte 1 L
Miez de nuca pisat 100 g
Alune zdrobite 50 g
Zahar 100 g
Zahar vanilat 10 g
Unt 40 g
Pentru taietei proaspeti
Oua 2 buc
Galbenusuri 2 buc
Faina 250 g
Ulei de masline 1 lingura
Sare
Pentru sos
Lapte 250 ml
Galbenusuri 2 buc
Zahar 50 g
Esenta rom/ vanilie
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru taitei.
Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se lasa in frigider 15 minute. Apoi se intinde in foi subtiri, se face sul, se taie fin si se fierb in lapte. Miezul de nuca si alunele se prajesc in unt. Se amesteca taiteii raciti cu nuca, alune, zahar, zahar vanilat, galbenusuri si albusurile batute spuma.
Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu zahar.
Se coace 25-30 minute la 180 grade. Pentru sos, se bat galbenusurile cu zahar la bain-marie. Cand se ingroasa se adauga treptat laptele cald. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se adauga esenta rom/vanilie. Se serveste cald cu sos deasupra.