Budinca englezeasca de paine cu caramel
Transformati painea uscata intr-un desert gourmet
Ingrediente
12 felii de paine alba, de grosime medie
4 oua
175 g zahar tos
300 ml lapte
300 ml smantana lichida
100 g stafide
100 ml cognac (optional)
Mod de preparare
Puneti stafidele intr-un castronel si turnati cognac-ul peste ele.
Lasati-le la rece peste noapte la marinat. Daca nu aveti timp, puteti hidrata stafidele turnand apa fierbinte peste ele si lasandu-le 10 min.
Ungeti feliile de paine cu unt, taiati-le coaja si taiati feliile patrate in patru, pe diagonala. Strecurati stafidele.
Puneti zaharul intr-o tigaie adanca, cu putina apa. Puneti pe foc, fara sa amestecati, pana se caramelizeaza. Turnati laptele si smantana peste caramel, amestecand continuu.
Daca se intareste caramelul, puneti din nou pe foc si amestcati. Bateti ouale si puneti-le peste amestecul de lapte si caramel (avand grija ca acest amestec sa nu fie fierbinte, pt ca va coagula ouale.
Asezati o treime din feliile de paine cu unt in forma, cu partea unsa in sus, suprapunandu-le astfel incat sa nu ramana goluri. Presarati jumatate din stafide peste paine si acoperiti-le cu alt strat de paine.
Repetati cu restul de stafide si psine. Turnati amestecul de oua, lapte si caramel peste paine, acoperind complet painea. Daca aveti timp, lasati-le la inmuiat 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 180C. Asezati forma intr-o tava de friptura si umpleti tava pe trei sferturi cu apa fierbinte. Coaceti 25 de minute sau pana cand se leaga budinca. Pt a verifica daca e coapta, apasati-o usor cu degetele. Daca este coapta, trebuie sa fie ferma si elastica la atingere.
Scoateti forma din tava si presarati budinca cu zahar tos, acoperind-o complet. Dati forma din nou la cuptor, sub grill, 2-3 minute, pana cand zaharul se caramelizeaza si devine lucios
Ingrediente
12 felii de paine alba, de grosime medie
4 oua
175 g zahar tos
300 ml lapte
300 ml smantana lichida
100 g stafide
100 ml cognac (optional)
Mod de preparare
Puneti stafidele intr-un castronel si turnati cognac-ul peste ele.
Lasati-le la rece peste noapte la marinat. Daca nu aveti timp, puteti hidrata stafidele turnand apa fierbinte peste ele si lasandu-le 10 min. Ungeti feliile de paine cu unt, taiati-le coaja si taiati feliile patrate in patru, pe diagonala.
Strecurati stafidele. Puneti zaharul intr-o tigaie adanca, cu putina apa. Puneti pe foc, fara sa amestecati, pana se caramelizeaza. Turnati laptele si smantana peste caramel, amestecand continuu. Daca se intareste caramelul, puneti din nou pe foc si amestcati.
Bateti ouale si puneti-le peste amestecul de lapte si caramel (avand grija ca acest amestec sa nu fie fierbinte, pt ca va coagula ouale).
Asezati o treime din feliile de paine cu unt in forma, cu partea unsa in sus, suprapunandu-le astfel incat sa nu ramana goluri. Presarati jumatate din stafide peste paine si acoperiti-le cu alt strat de paine. Repetati cu restul de stafide si psine. Turnati amestecul de oua, lapte si caramel peste paine, acoperind complet painea.
Daca aveti timp, lasati-le la inmuiat 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 180C.
Asezati forma intr-o tava de friptura si umpleti tava pe trei sferturi cu apa fierbinte.
Coaceti 25 de minute sau pana cand se leaga budinca. Pt a verifica daca e coapta, apasati-o usor cu degetele. Daca este coapta, trebuie sa fie ferma si elastica la atingere.
Scoateti forma din tava si presarati budinca cu zahar tos, acoperind-o complet.
Dati forma din nou la cuptor, sub grill, 2-3 minute, pana cand zaharul se caramelizeaza si devine lucios.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”