Buget de sofer: cati bani trebuie sa scoateti in plus in acest an daca vreti sa circulati cu masina?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:02

Vestea scumpirilor a bagat spaima in multi romani! Soferii o resimt cel mai puternic.

Am facut cateva calcule pentru a vedea cum le este afectat buzunarul si iata rezultatul! Ramai mut, nu alta! Numai cand vezi cresterile de tarife de anul acesta, ramai mut de uimire: combustibl! R.C.A.! Piese auto! Toate se scumpesc!

Credeti ca glumim? Nici vorba! Dar, cum sa nu te lase vocea, cand vezi cum preturile explodeaza si salariile raman la fel? Dar, sa facem bugetul pornind de la pompa!

Acciza pe combustibil ne scoate din buzunar, in medie, cam 450 de lei pe an.

Asta, daca vrem sa mergem cu masina la fel ca anul trecut. Avem cresteri pe linie in ceea ce priveste politele auto obligatorii. Iar cei din lumea asigurarilor au si explicatii: pretul pieselor auto a crescut,
accidente sunt tot mai multe, rezulta  R.C.A. mai scump cu 15%. Cu alte cuvinte, inca aproximativ 500 de lei pe an. Si asta, pentru o masina veche, nu foarte puternica.

Piata pieselor auto este in crestere.
De preturi. Asta inseamna ca vizitele la service ne vor costa mai mult in 2014. Si sa nu uitam de vignieta. Inca 130 de lei pe an. Plus impozitul, care sare si el de o suta de lei, tot anual. Si mai schimbam si cauciucurile. Doar a venit primavara.

Atentie! Scapati mai ieftin doar daca vanati promotiile si reducerile. "Am suplimentat programul, am suplimentat personalul de vanzari! Avem promotii pe partea de montaj la anvelope noi, precum si vouchere de carburant pentru clientii fideli", ne spune un sef de vanzari de la un service auto.


Daca facem un singur plin pe luna si nu avem alte vizite la service in afara de revizia obisnuita, tragem linie si ajungem la concluzia ca o masina veche de 7-8 ani, cu un motor de putere medie, ne scoate din buzunar cel putin 1.200- 1.300 de euro pe an. Benzina plus taxe.

Strictul necesar. Atentie! N-am bagat in acest calcul nici drumurile lungi, nici defectiunile inerente sau, Doamne fereste, vreun accident.
Ca de polita CASCO nici nu mai poate fi vorba. Mai aveti glas?
##VIDEO108422##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.