Bugetarii ar putea rămâne fără vouchere de vacanță! Ce schimbări ar putea fi introduse

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 iul 2023, 16:18

Bugetarii ar putea rămâne fără vouchere de vacanță

Sursa: PixaBay

Peste 1 milion de bugetari ar putea ramâne fără vouchere de vacanță după ce ar putea fi eliminate anumite beneficii de către PNL pentru acoperirea deficitului bugetar.

Voucherele de vacanță valorează 1.450 de lei și sunt oferite ca bonus din partea statului pentru angajați. Un salariat primește vouchere într-o singură tură, chiar dacă are activitate la mai mulți angajatori, relatează România TV. 

Bugetarii ar putea rămâne fără vouchere de vacanță

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1714/20334605/1/bugetarii-ar-putea-ramane-fara-vouchere-de-vacanta.jpg

Liderii Coaliției de guvernare vorbesc despre un set de măsuri fiscale care ar urma să fie puse în aplicare în următoarea perioadă, având în vedere că este necesară scăderea deficitului bugetar uriaș, lucru care pune în pericol țara în fața pierderii finanțărilor europene.

Citește și: Se propune ca voucherele de vacanță să dispară! Peste 1 milion de bugetari riscă să rămână fără tichetele de 1.450 de lei

Una dintre măsuri este cea a voucherelor de vacanță pentru bugetari. La propunerea PNL, s-a vorbit despre eliminarea completă a acestora sau acordarea lor doar bugetarilor cu salarii mai mici de 5.000 de lei. O altă variantă ar fi acordarea lor în extrasezon pentru a oferi un sprijin mai mare sectorului HoReCa.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Încă nu s-a ajuns la o concluzie pe această temă, dar discuțiile au vizat temele menționate mai sus, conform unor surse din Coaliție.

Noi impozite pentru români

Liberalii și social-democrații au făcut un set de propuneri, două dintre acestea fiind acceptate de ambele partide: supraimpozitarea profitului transferat în altă țară sau într-un paradis fiscal de unele companii, astfel că ar trebui să fie introdusă o taxă de 15% și impozitarea cu 1% pentru românii care au proprietăți imobiliare cu valoarea cumulată de peste 500.000 de euro.

Citește și: Cine sunt angajații care pot lucra de acasă timp de patru zile. Proiectul de lege a fost votat în Parlament

Alte măsuri puse în discuție vizează creșterea impozitelor pe dividente de la 8% la 10%, iar firmele care sar de rata de profitabilitate de 30% să achite un impozit de 1% pe cifra de afaceri.

Coaliția de guvernare mai discută și un set de majorări de taxe: majorarea TVA de la 9% la 19% pentru restaurante, majorarea taxei pe zahăr și sucurile carbogazoase, majorarea taxelor pentru licențele la jocuri noroc, majorarea taxelor pentru alcool și tutun, majorarea TVA la 19% la hrana pentru animale și plata CASS pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară.