Emisiunea Asta-i România a ajuns în județul Neamț, unde angajații din Direcțiile de Asistență Socială, care pretind că muncesc în condiții periculoase și de stres maxim, s-au ales cu sporuri la salariu și multe alte beneficii. Aceștia au șapte zile în plus la concediu, după ce expertiză medicală arată că există riscul de boli hemoroidale, boli intestinale, încordare psihică și chiar pericolul de rostogolire pe scări.
Bugetarii și sporul de hemoroizi! Angajații de la stat care ajung să-și dubleze salariile datorită sporurilor pe care le primesc
Lucrul la Stat dăunează grav sănătății! Să fii bugetar înseamnă nu doar un loc de muncă sigur până la pensie, să stai acasă de sărbători, să te mai bucuri de puntea peste punte făcută cadou de Guvernați de-a lungul anului, ci și riscuri precum: statul pe scaun la birou, lucrul cu tastatură, sau plimbatul dosarelor dintr-un ghișeu într-altul presupun condiții de lucru vătămătoare, periculoase sau grele și pentru asta există însă recompense, sporuri de tot felul de
Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns la Piatra Neamț, unde angajații Direcțiilor de Asistență Socială au intrat în atenția țării, nu pentru că ar stă după program sau ar fi refuzat concediul de odihnă precum japonezii, ci pentru altceva mult mai profund, un spor de hemoroizi, beneficiul care constă în acordarea de șapte zile în plus la concediu a fost acordat la finalul lunii iunie, printr-o hotărâre a Consiliului de Județean.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Acești angajați lucrează în poziții de lucru șezânde prelungite datorită muncii de birou. Riscul de contaminare cu agenți biologici datorită lucrului cu documente de arhivă. Expunere la monitoare datorită lucrului îndelungat pe calculator. Sunt supuși unor boli hemoroidale apărute datorită poziției de lucru șezânde prelungite. Sunt tulburări de vedere, tulburări de somn, afecțiuni gastrointestinale, boală de reflux, gastrite, colon iritabil.”, a menționat Laurențiu Crețu, consilier județean.