Bulgaria așteaptă 250.000 de turiști până sfârșitul sezonului estival. Țara rămâne în continuare în zona verde

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 11 oct 2021, 10:58
Țara rămâne în continuare în zona verde
Sursa: PixaBay

Bulgaria așteaptă aproximativ 250.000 de români până la sfârșitul lunii august și septembrie. Țara rămâne în zona verde, după cum au anunțat autoritățile.

Aproximativ 250.000 români sunt așteptați pe litoralul bulgăresc până la sfârșitul lunii august și septembrie. Bulgaria a primit doar în luna iunie 170.899 de turiști români, după cum arată datele agențiilor de turism. Țara rămâne în continuare în zona verde.

Bulgaria așteaptă 250.000 de turiști până sfârșitul sezonului estival 

Bulgaria se situează în continuare pe lista verde, astfel, hotelierii bulgari așteaptă în perioada următoare aproximativ 250.000

de turiști români.

”Pentru finalul lunii august şi septembrie mai sunt aşteptaţi circa 250.000 de români în Bulgaria. Potrivit Institutului bulgar de statistică, ţara vecină a primit doar în luna iunie 170.899 de români. Românii au reprezentat circa 40% dintre turiştii sosiţi din UE pe litoral. O dată cu operarea charterelor, mai ales din Germania şi Polonia, procentul a scăzut, dar românii rămân în continuare pe primul loc ca şi ţară emiţătoare de turişti”, arată

datele companiei. 

Turiștii români care merg pe litoralul bulgăresc vor putea intra pe teritoriul țării doar cu buletinul sau pașaportul până la sfârșitul sezonului estival, indiferent de situația epidemiologică.

Potrivit Ordinului emis de Guvernul Bulgariei pe 13 august 2021:  ”ţări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulaţie a cetăţenilor şi a persoanelor cu statut de reşedinţă permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă ţară: România.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În continuare statul bulgăresc va face o excepție pentru țara noastră, aceasta se va menține în continuare, așa cum a anunțat și pe 16 iulie.

Citeste si: Veste bună pentru românii care vor să plece în vacanță! O țară a eliminat orice restricție până la sfârșitul sezonului

Bulgaria este în zona verde

Bulgaria se află în continuare pe lista verde pentru România, astfel, turiștii români pot circula fără nicio problemă între cele două țări. Aceștia trebuie să prezinte doar actul de identitate atât la intrarea în țară, cât și la revenirea în țară, indiferent de situația epidemiologică.

Multe dintre hotelurile de pe teritoriul Bulgariei sunt pregătite să ofere teste pe loc, la hotel. Există anumite lanțuri hoteliere care s-au mobilizat deja și s-au hotărât să preia o parte din costurile testelor PCR, ajungând și la 15 euro de persoană.

”Probabil că în urma neclarităţilor în rândul turiştilor români şi a unor interpretări greşite, Guvernul Bulgariei a subliniat din nou că până la sfârşitul sezonului nu va impune nicio restricţie turiştilor români.”, 

a precizat directorul unei agenții de călătorii.

Citeste si: Vestea momentului pentru românii care merg în vacanță în această țară. Puteți merge fără test COVID