Bulgaria, măsuri stricte după înmulțirea cazurilor de coronavirus. Ce ar trebui să știe turiștii?

Author: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 14:20

Bulgaria, măsuri stricte după înmulțirea cazurilor de coronavirus. Iată ce au decis autoritățile pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

Bulgaria, măsuri stricte după înmulțirea cazurilor de coronavirus. Având în vedere că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus a crescut semnificativ în ultima perioadă, autoritățile din Bulgaria s-au văzut nevoite să intervină pentru a reduce la minimum riscul de îmbolnăvire. Ce ar trebui să știe turiștii care merg în Bulgaria?

Bulgaria, măsuri stricte după înmulțirea cazurilor de coronavirus. Ce ar trebui să știe turiștii?

Criza coronavirusului este departe de a se fi terminat în Bulgaria, iar pentru a ține situația sub control, reprezentanții autorităților au anunțat că vor lua măsuri stricte în perioada următoare. Astfel, ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a anunțat că personaele care nu respectă distanţarea socială obligatorie în spaţiile publice sau nu poartă mască de protecţie în interior vor fi aspru sancționate de către oamenii legii, potrivit agerpres.ro.

Citeste si: Lista tarilor din zona verde de coronavirus: la sosirea in Romania din aceste tari nu mai e nevoie de izolare sau carantina

Astfel, turiștii trebuie să țină cont de regulile impuse în Bulgaria pentru a nu fi amendați. Mai mult decât atât, Kiril Ananiev a afirmat că va extinde starea de urgenţă epidemiologică în Bulgaria până la finalul lunii iulie, astfel încât să aibă cadrul legal necesar pentru a acționa în cazul în care situația o va impune.

Cu toate că o mare parte dintre restricții au fost ridicate, autoritățile din Bulgaria pun foarte mare accent pe respectarea regulilor ce țin de igienă și impun distanțarea socială și purtarea măștii de protecție.

Vama Grecia Bulgaria: cat tine coada la intrare in Grecia

Vama Grecia Bulgaria: Ministerul Afacerilor Externe revine cu noi informatii referitoare la cozile de la granita.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vama Grecia Bulgaria: coada de autoturisme de la punctul vamal Kulata- Promachonas se intinde pe distanta de 3 kilometri, iar timpul de trecere este in jur de o ora si jumatate.

Citeste si: Adio vacante in Bulgaria? Anuntul de ultima ora facut de autoritati

Potrivit informatiilor  MAE, accesul autoturismelor se realizeaza pe 4 benzi iar la fata locului sunt disponibile trei centre de testare pentru Coronavirus. Timpul efectiv de verificare a documentelor si de testare este de 3- 4 minute pentru fiecare persoana in parte.

Grecia a inchis vama Makaza incepand de luni, 6 iulie; informatia este confirmata de mai multe site-uri de stiri din Grecia, care citeaza surse oficiale.

Decizia de inchidere a tuturor punctelor de frontiera cu Bulgaria pentru turisti, cu exceptia Kulata- Promachonas, a fost luata din data de 1 iulie, insa masura s-a aplicat la punctul Makaza- Nymphaea abia de astazi.

Anterior, pe forumuri si pe mai multe grupuri de Facebook circulau informatii potrivit carora accesul in Grecia prin vama Makaza era permis si se facea relativ usor, fara cozile inregistrate in alte puncte de frontiera.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: O nouă declarație pe proprie răspundere pentru românii care vin în țară

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.