Sarbatoarea Pastelui vine la pachet cu un festin gastronomic: se prepara o multime de mancaruri traditionale, incepand de la stufat, ciorba sau friptura de miel si terminand cu ouale rosii, pe care toata lumea le vopseste.
Ce facem insa cu resturile care raman? Nu le arunca, le poti refolosi pentru a prepara alte mancaruri delicioase. Iata o reteta de bulz la cuptor extrem de gustoasa si foarte usor de preparat: este gata in maxim 30 de minute.
Citeste si: Greseli pe care le faci cand gatesti gogosi
Bulz la cuptor cu resturi de friptura: ingrediente
Penru a prepara bulz la cuptor cu resturi de friptura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: malai, apa, sare, oua, cascaval, branza, resturi de friptura.
Citeste si: 7 greseli pe care le faci cand gatesti legume congelate
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Bulz la cuptor cu resturi de friptura: mod de preparare
Incepe prin a pregati umplutura pentru bulz. Taie carnea care ti-a ramas de la friptura cubulete si caleste-o putin in ulei, pana cand se incalzeste usor.
In paralel prepara o mamaliga moale si rade branza intr-un bol. Nu te zgarci la cantitatea de branza, aceasta este elementul central al bulzului.
Citeste si: De ce nu e bine sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul nutritionistilor
Bulz la cuptor cu resturi de friptura: asezarea straturilor
Bulzul se aseaza in tava sub forma de straturi: un strat de mamaliga, gros de aproximativ 1 centimetru, un strat de branza, un strat de carne, din nou un strat de branza, iar la final un strat de mamaliga.
Se baga bulzul in cuptorul preincalzit si se tine timp de aproximativ 15- 20 de minute. Se scoate, se adauga inca un strat de branza rasa, se sparg cateva oua deasupra dupa care se mai introduce inca o data la cuptor, pana cand ouale se gatesc.
Se scoate si se serveste cald, asezonat cu muraturi. Pofta buna!