BUN VENIT IN ROMANIA: Avem o tara frumoasa, dar nimeni nu se inghesuie sa o viziteze! De ce?

Editor: Silviu Bunea Autor: A.M.
Actualizat: 26 aug 2021, 20:25

Chiar daca se fac tot felul de strategii de atragere a turistilor, strainii ajung la noi doar in interes de serviciu si nu stau mai mult de doua, trei zile.

De ce? Va lasam pe dumnevoastra sa aflati  dintr-o  campanie marca stirile Kanal D! Pentru inceput va invitam la o calatorie cu trenul.

Prima impresie conteaza si primul gand care iti vine in  minte atunci cand calci pentru pentru prima data intr o tara straina!

In timp ce economia unora bubuie doar de pe urma turismului, noi inca mai stam cu mainile in san asteptand o minune! Avem cu ce, dar nu avem cu cine asa ca la noi e ca la nimeni.

Cifrele spun totul- anul trecut, mai putin de doua  milioane de straini au ajuns cu chiu cu vai si pe meleagurile noastre. Sa nu credeti ca au venit de placere, cei mai multi au ajuns aici in interes de seriviciu si fie vorba intre noi nu credem ca au plecat la casele lor cu o impresie prea buna.

Imediat ce ajungi in garile din tara, parca te intorci in timp, saracia s-a urcat in tren acum 25 de ani, de atunci merge cu nasu si parca nici ea nu gaseste un loc primitor in care sa coboare.



Suta la suta dintre turistii care ne viziteaza tara aleg sa vina cu trenul. Cum se spune ca prima impresie conteaza, ne intrebam cati dintre ei aleg sa revina in Romania.##VIDEO141507##

In ultimii ani am vandut aproape toata calea ferata la fier vechi, nu am investit in infrastructura, iar trenurile noatre inca circula cu viteza carutei.  Am inchis garile, iar pe cele ramase in picioare le-am lasat balta.


Asa incepe orice calatorie cu trenul. Sunetul scurt al fluierului anunta un drum mult prea lung, care intinde nervii la maximum.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Din halta de la Calinesti, la nici 20 de kilometri de Pitesti, nu a mai ramas aproape nimic. Nici macar trenul nu mai opreste aici.

Ne intrebam cum se vede acest colt de Romanie prin ochii unui strain, care din intamplare aterizeaza aici.
In Golesti e gara in toata regula. Nemaivorbind de faptul ca e si zona turistica. La cateva sute de metri de peron se intinde unul dintre cele mai mari muzee din tara, cu o istorie de sute de ani.

Muzeul Golesti  are 10 hectare, iar in ultimii ani s-au investi milioane de euro ca sa fie refacut.
In ziua in care l-am vizitat noi aleile era goale. Cine sa vina pana aici, sau mai bine spus, cine sa revina?

In zona, oamenii isi duc traiul de pe o zi pe alta.  Acest barbat are noua copii. Nu munceste si nici ajutor social nu are. Si-a transformat curtea in groapa de gunoi, iar in timp resturile din gospodarie au ajuns pana la usa trenurilor care opresc in gara.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.