„Bunica are pentru găini un coteț mai mare". Care este prețul garsonierei de 16 metri pătrați?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 aug 2023, 14:47

Care este prețul garsonierei de 16 metri pătrați

Sursa: Unsplash

Orașul Cluj-Napoca este cunoscut pentru prețurile piperate ce se află în lumea imobiliarelor, iar garsonierele nu fac excepție din această categorie.

O garsonieră de 11 metri pătraţi a fost scoasă la vânzare anul trecut, în Cluj-Napoca, pentru suma de 37.000 de euro, iar imobiliarele din țară au început să aibă prețuri mai mari, o garsoniera de 16 metri pătrați a ajuns să coste o avere.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep?

Care este prețul garsonierei de 16 metri pătrați?

Piața imobiliară din Cluj-Napoca este cunoscută pentru prețurile piperate pe care la are de la anunțul de anul trecut în legătură cu o garsonieră de 11 metri pătraţi, ce a scoasă la vânzare pentru suma de 37.000 de euro. În anul 2023, o nouă garsonieră cât o cutie de chibrituri a stârnit reacții amuzante din partea internauților, mai exact o garsonieră de 16 metri pătrați ce costă 30.000

de euro.

"Proprietatea se află la etajul 2, într-un imobil dispus pe 4 etaje. Imobilul se află în apropiere de mijloace de transport în comun și alte puncte de interes ale zonei. Se vinde utilat, mobilat. Datorită poziționării sale, se pretează și pentru investiție", este precizat în anunțul ce le-a atras atenția oamenilor, relatează observatornews.ro

Suprafața totală a garsonierei celebre este de 16 metri pătrați, în care se găsesc: un dormitor, o bucătărie care se află la parterul clădirii, un hol, o baie și un beci, ce se găsește

la parterul blocului, de aproximativ 10 metri pătrați. Reacțiile internauților la noua garsonieră ce a atras atenția celor ce își doresc să se mute în Cluj au fost hilare, fiind comparată cu un coteț de găini.  „Bunica lângă Cluj are pentru găini un coteț mai mare decât cotețul asta din postare".

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 „Dacă intră un țânțar la baie trebuie să stai la rând", se amuză o altă persoană ce a văzut pozele imobilului pus la vânzare. Există însă și persoane ce nu glumesc în legătură cu acest subiect, fiind revoltați de situație. „ O mizerie, simt că mă sufoc dar uitându-mă la poze".

Citește și: Apartament nou vs apartament vechi. Care este cea mai bună opțiune în București?

Garsonierele-sicriu măsoară doar 6 metri pătrați

Deși în România cea mai mică garsonieră pusă la vânzare avea 11 metri pătrați, în alte țări există situații și mai revoltătoare, unde locuințele pot măsura doar 6 metri pătrați. Garsonierele-sicriu se află în Hong Kong, iar deși acesta este unul dintre cele importante centre financiare ale planetei și unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, fenomenul locuințelor este unul bizar.

Persoanele ce sunt nevoite să locuiască în astfel de garsoniere-sicriu sunt cele locuitorii clasei mijlocii şi de jos, iar aceștia se bucură de un dormitor, o baie și o bucătărie. Locuitorii din garsonierele-sicriu locuiesc într-un spațiu mai mic decât al prizonierilor din închisorile de maximă securitate ale orașului, relatează spynews.ro.

Citește și: Cum sa te muți de la o casă la un apartament sau o garsonieră

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.