Bunicii ce stau acasă cu nepoții ar putea primi bani de la stat. Iată suma pe care ar putea aceștia să o primească

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 nov 2023, 01:05

Bunicii ce stau acasă cu nepoții ar putea primi bani de la stat

Sursa: PixaBay

Natalitatea a ajuns să scadă într-un număr îngrijorător, iar parlamentarii vor să ofere o sumă de bani bunicilor ce stau cu nepoții, pentru a îmbunătăți situația.

Suma la care s-au gândit parlamentarii nu este una mică pentru bunicii ce stau acasă să aibă grijă de nepoți.

Citește și: Natalitatea în România a scăzut. În 2022 s-a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți

Bunicii pot primi bani de stat pentru a sta cu nepoții

Proiectul de lege ce este adus în atenția parlamentarilor vine în ajutorul bunicilor ce au fost nevoiți să renunțe la locul de muncă, înainte de a se pensiona, pentru a sta acasă

și a avea grijă de nepoții lor.

Bunicii ce au decis să renunțe la orice sursă de venit pentru a sta cu nepoții lor pot primi suma de 1.500 de lei, potrivit proiectului de lege prezentat ieri în Comisia pentru Muncă. În acest moment, liderii acestei comisii au decis să amâne această decizie pentru două săptămâni. Mai multe partide susțin acest proiect ce le vine în ajutor bunicilor fără venit, printre care UDMR, PNL și PSD.

Acest proiect de lege a fost deja aprobat de Senat, pentru a se pune în aplicare mai este nevoie ca deputații din Camera Deputaților să dea un vot pozitiv.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Pensionarii ar urma să primească bani în plus de la stat. Care este categoria de persoane care ar urma să primească 1.500 de lei

Natalitatea scade în România

Acest proiect vine în speranța în care natalitatea din țara noastră va crește, ținând cont că în anul 2022 s-a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 134 de ani.

Această problemă s-a agravat de acum 3 ani, principalele motive fiind sprijinul redus oferit de stat pentru părinți, numărului mic de creșe și grădinițe, dar și veniturile mici cu care părinții ar trebui să trăiască.

Natalitatea a scăzut, iar procesul de îmbătrânire demografică a crescut, mai exact numărul tinerilor a scăzut vizibil, iar numărul vârstnicilor a crescut cu aproape jumătate de milion de persoane. ,,Cum putem noi să reducem analfabetismul funcțional de aproape 50% și nu facem nimic, ne tot alergăm așa în jurul cozii, venim cu măsuri care frizează ridicolul de 10 lei pentru părinte, pentru copil

pe lună, în loc să facem lucruri care chiar contează.”, spune Gabriel Biriș, avocat specialist în fiscalitate.

Citește și: O bătrână în vârstă de 83 de ani, din Constanța, a sunat la 112 pentru că murea de frig și singurătate: „Nu mai are pe nimeni, i-a murit băiatul, soțul, fratele și sora”

Surse: redactia.ro, digi24.ro