Bunurile Elenei Udrea, puse sub sechestru de procurori. Vezi cate milione de euro are de recuperat statul

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 19:30

Decizia a fost luata de curand.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile si imobile detinute de fostul ministru Elena Udrea, pana la concurenta echivalentului in lei a sumei de 4.700.000 euro, in vederea confiscarii speciale.

Decizia a fost luata in dosarul in care Elena Udrea a fost trimisa in judecata, de procurorii DNA, pentru spalarea banilor si trafic de influenta, alaturi de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de marturie mincinoasa.

Cererile si axceptiile ridicate de Elena Udrea si Dan Andronic au fost respinse, instanta dispunand inceperea judecarii pe fond in acest dosar.

In decembrie 2017, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a Elenei Udrea pentru trafic de influenta si spalare a banilor si a lui Dan Andronic pentru marturie mincinoasa.

Potrivit DNA, Elena Udrea este acuzata ca a acceptat promisiunea facuta prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzaianu, in anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-si exercita influenta asupra factorilor de decizie din

cadrul Ministerului Economiei si Hidroelectrica, in vederea mentinerii, in conditiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le incheiase cu compania producatoare de energie.