Ca in epoca de piatra! Braconierii au iesit la vanatoare CU SULITA

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 12 oct 2020, 09:10

De foame, cinci barbati din Prahova au plecat la braconaj ca in epoca de piatra, inarmati cu sulite!

Au macelarit doua animale, dar stiti vorba aceea, orice vanator devine, la urma-urmei, vanat! Ca dupa macel arata locul din padure, unde au fost gasiti mistretii. Acolo au fost surprinsi si braconierii: cinci barbati, care tocmai se pregateau pentru transarea animalelor.

Barbatii s-au crezut, pesemne, in epoca primitivilor! Din spusele celor care ii pandesc de mult, braconierii s-au furisat pe fondul de vanatoare, cand era bezna totala. La adapostul intunericului au montat din loc in loc laturi si mancare.

N-au zabovit mult in ascunzatori! Infometati, doi mistreti au cazut repede in capcane. Atunci, indivizii s-ar fi napustit, ca in vremea barbarilor, cu sulite si cutite.

Pentru ca au poftit la carnea de mistret, braconierii sunt cercetati si, in plus, trebuie sa si plateasca. Nu cat pentru doi porci domestici, ci nu mai putin de 4.000, cat valoreaza ambele exemplare de mistret.

"Asa se imputineaza,  practic, populatia de vanat, in special mistreti, caprioare, dar si iepure, fazan", spune Valeriu Bolgiu, director la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Prahova.


In ultimii ani, numarul cazurilor de braconaj a crescut simtitor in Prahova. Vanatorii care au in administratie 160.000 de hectare in judetul Prahova fac fata cu greu infractorilor, care fie pun laturi si prind animale, fie ies cu arma la vanatoare. Paznicii de vanatoare se plang ca sunt prea putini si nu pot face fata in lupta cu braconajul. Cu foamea nu te pui!
##VIDEO103769##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii