CABINETUL PONTA II, INVESTIT DE PARLAMENT. NOII MINISTRI AU DEPUS JURAMANTUL. Declaratiile lui Traian Basescu dupa ceremonie - FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 21 aug 2021, 20:15

Guvernul Ponta II a fost investit, vineri seara, de Parlament, programul de guvernare si componenta Executivului intrunind 402 voturi "pentru" si 120 voturi "impotriva".

Noii ministri au depus juramantul in cadrul unei ceremonii, la Palatul Cotoceni, ce a durat aproximativ 35 de minute. Presedintele Traian Basescu nu a dat mana cu Gabriel Oprea, Radu Stroe si Relu Fenechiu la ceremonia depunerii juramantului.

Basescu, noilor ministri: Sunteti condamnati sa aveti succes. Presedintele Traian Basescu le-a spus, vineri seara, noilor ministri, ca sunt condamnati sa aiba succes, pentru ca astfel va avea si Romania succes, iar in cazul in care nu vor avea succes, vor fi singurii responsabili.


"Trebuie sa va felicit succesul electoral si pentru succesul de azi din Parlament, unde ati avut un vot extrem de consistent", le-a spus Basescu ministrilor.

"Asta inseamna ca sunteti obligati, condamnati sa aveti succes si, daca veti avea succes, va avea succes Romania si cei 4,5 milioane de cetateni care si-au pus increderea in dumneavoastra. Aveti premise sa trageti, sa tractati Romania catre crestere economica. Si nu am sa emit niciun fel de pareri ce ar trebui sa faceti, stiti mai bine, aveti o experienta de sapte luni de guvernare, a fost o incalzire foarte buna pentru
o guvernare de patru ani", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu nu a dat mana cu Gabriel Oprea, Radu Stroe si Relu Fenechiu la ceremonia depunerii juramantului de la Cotroceni.

Presedintele Basescu a dat mana cu premierul Ponta si cu vicepremierul Liviu Dragnea, dupa ce acestia au depus juramantul.

Ulterior, vicepremierul Gabriel Oprea a depus juramantul. Acesta s-a indreptat apoi spre presedintele Basescu pentru a-i inmana juramantul semnat, asa cum este protocolul.
Oprea i-a dat documentul presedintelui, acesta l-a luat, niciunul neschitand gestul de a da mana.

Presedintele Basescu nu a dat mana nici cu ministrii Radu Stroe si Relu Fenechiu.
Pe de alta parte, seful statului a parut mult mai cordial cu Titus Corlatean, Mircea Dusa, Rovana Plumb, Mona Pivniceru, Constantin Nita.

De asemenea, atunci cand a dat mana cu seful statului, Daniel Barbu s-a si inclinat in fata acestuia.