Cada de baie alba sau colorata? Tu ce alegi?

Author: B.M.
Cada de baie alba sau colorata? Tu ce alegi?

A sosit primavara, asa ca este momentul ideal pentru a incepe renovarea locuintei (sau constructia unei case).

Temperaturile nu vor mai scadea foarte mult, iar umiditatea este ideala pentru ca materialele de constructie folosite si finisajele sa se usuce perfect. Probabil si tu ai asteptat cu nerabdare aceasta perioada, pentru a incepe sa lucrezi la casa mult dorita. 

Nu vrem sa insistam foarte mult pe construirea sau pe reamenajarea unei locuinte la modul general, ci vrem sa iti dam cateva sfaturi pentru amenajarea baii. Stim ca este una dintre camerele pe care foarte multe persoane o trec cu vedere si o amenajeaza abia la final, neacordandu-i suficienta atentie. Si desi ai putea crede ca nu petreci prea mult timp aici, gandeste-te ca este camera in care incepi sa te trezesti dimineata (datorita dusului revigorant) si in care te pregatesti pentru a incheia ziua. De aceea, baia trebuie sa iti dea un sentiment de siguranta si sa iti asigure tot confortul de care ai nevoie. 

Cand vine vorba despre culori, alege doar ce iti place, nu alege culori care sunt la promotie. Este foarte important sa iti placa in totalitate culoarea baii si sa nu iti provoace disconfort (probabil stii si tu ca sunt anumite situatii in care culorile unei incaperi te fac sa te simti putin ciudat, iti dau o stare de iratibilitate). 

Apoi, acorda atentie si calitatii obiectelor sanitare. Lucrarile de inlocuire a acestora vor provoca foarte mult deranj si nu sunt deloc ieftine (nu este ca si cand schimbi o masa din bucatarie). Asa ca alege de la inceput doar obiecte sanitare de foarte buna calitate, pe care sa le poti folosi ani la rand fara probleme! Iar daca nu te-ai hotarat ce sa alegi intre cazi de baie si cabine de dus, iti recomandam cazi… mai speciale! Este vorba despre cazi freestanding. Acestea vor transforma total aspectul baii si suntem siguri ca le vei adora. In plus, poti alege o cada colorata, astfel incat sa te poti lauda cu o baie unica si sa te bucuri in fiecare zi de alegerea facuta! 

In caz ca nu stiai, poti achizitiona si obiecte sanitare in alte culori decat clasicul alb (sau crom, cand vine vorba despre inox). Spre exemplu, poti opta pentru o cada neagra sau pentru o cada in culoarea antracitului. 

Probabil pe moment te gandesti doar la cum va arata cada cand se vor usca stropii de apa ramasi dupa ce este folosita. Insa, nu trebuie sa iti faci probleme: astfel de cazi sunt acoperite cu un strat protector, asa incat calcarul sa nu adere. De aceea, cada va arata perfect si va fi foarte usor de intretinut.

O cada care nu este alba schimba total aspectul baii, asa ca poate reprezenta elementul de atractie principala. Alege culorile celorlalte obiecte sanitare si culorea gresiei si faiantei in functie de culoarea cazii si iti garantam ca o sa iti placa efectul obtinut! 

In incheiere, am vrea sa stim ce parere ai despre alegerea unei cazi colorate in detrimentul uneia albe. Ai dori sa faci aceasta schimbare?

 

Taguri: