„Cadavrele a 25 au fost recuperate”. Zeci de morți și de persoane dispărute după ce două autobuze s-au prăbușit într-un râu

Autor: Bianca Vidoi

Două autobuze s-au prăbușit în râu

Sursa: Facebook NEPAL'S NATIONAL DISASTER RISK REDUCTION AND MANAGEMENT AUTHORITY

Zeci de persoane dispărute sunt căutate după ce două autobuze s-au prăbușit într-un râu, în timp ce autoritățile au descoperit doar 25 de cadavre.

Un incident nefericit a avut loc în Nepal, acolo unde două autobuze s-au prăbușit într-un râu. Doar trei persoane au reușit să supraviețuiască în urma prăbușirii, 25 de cadavre au fost recuperate, în timp ce autoritățile se află în continuare în căutarea celor 37 de persoane ce sunt date dispărute.

Zeci de morți și de persoane dispărute după ce două autobuze s-au prăbușit într-un râu

La primele ore ale dimineții de vineri, 12 iulie 2024, două autobuze s-au prăbușit într-un râu în Chitwan, de-a lungul autostrăzii Narayanghat-Mugling, la aproximativ 100 km de capitala Kathmandu. Autoritățile ce au ajuns la locul în care s-au prăbușit cele două autobuze în rău au descoperit că doar trei persoane ce se aflau în autobuz au reușit să salveze. 

Potrivit primelor calcule, numărul pasagerilor din cele două autobuze este de 62 de persoane, dintre care trei au supraviețuit, 37 sunt date dispărute și 25 au fost descoperite fără viață.

Citește și: Accident mortal pe DN1! Doi oameni au decedat pe loc, iar alte trei au fost transportate la spital

„Trei pasageri au reuşit să iasă înotând din râu, iar cadavrele a 25 au fost recuperate", a indicat Indradev Yadav, şeful districtului Chitwan, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Autoritățile spun că incidentul nefericit ar fi avut loc din cauza unei alunecări de teren ce s-a declanșat din cauza ploilor abundente din ultimele săptămâni. Aversele au creat în doar câteva săptămâni inundații și alunecări de teren.

Nandan Das este unul dintre supraviețuitorii accidentului, iar acesta a declarat pentru bbc.com că autobuzul mergea deja de o oră și jumătate în momentul în care s-a prăbușit în râu.

Acesta își amintește cum autobuzul a început să se rostogolească în râu, simțind cum întreaga viață îi trece prin fața ochilor. Deși se afla într-o situație la limita dintre viață și moarte, Nandan Das  a reușit să se salveze și să înoate, deși acesta povestește că era „foarte întuneric noaptea... Am găsit râul plin de bolovani uriași și ceva frunziș”.

„Nu știam dacă înot spre râu sau spre interior...

dar am ajuns în sfârșit la mal. Apoi am început să urc panta”, a declarat supraviețuitorul Nandan Das.

Supraviețuitorii au cerut ajutorul șoferilor de pe autostradă

Apelul de urgență a venit din partea unui șofer ce a oprit atunci când l-a văzut pe Nandan Das, alături de un alt supraviețuitor, Jogishwar Raya. Al doilea supraviețuitor își amintește cum autobuzul s-a răsturnat de aproximativ 5 ori înainte de a ateriza în râu, iar acesta povestește cum a înotat din autobuz, lăsându-și în urmă familia.

„Fiul meu, nora, nepotul și o nepoată erau în același autobuz. Din cinci membri ai familiei, am fost singurul ce a supraviețuit, restul au dispărut”, a mărturisit Jogishwar Raya.

 


În ediția de azi, 16 septembrie, a emisiunii ”Follow us”, Ilinca Vandici și Teo Trandafir au adus în discuție un subiect de interes pentru toate doamnele și domnișoarele. Iată de ce apar și dacă putem scăpa de petele pigmentare de pe piele!