Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate

Autor: Diana Ghita

Cei doi bărbați au fost înghițiți de mare în urmă cu 10 zile

Sursa: stirileprotv.ro

Două familii din Brașov trăiesc o dramă fără margini după ce doi bărbați, în vârstă de 59 și 63 de ani, s-au înecat în Delta Dunării, în timp ce se aflau pe plaja din Sfântu Gheorghe.

Deși au trecut mai bine de zece zile de la dispariția celor doi bărbați din Brașov, trupurile acestora nu au fost încă recuperate din Marea Neagră, iar familiile acuză autoritățile de incompetență și lipsă de implicare.

Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră

Incidentul tragic s-a petrecut în Delta Dunării, la Gura Portiței, în urmă cu mai bine de o săptămână, când cei doi bărbați, care se aflau la pescuit, au fost surprinși de valurile agitate și nu au mai reușit să ajungă

la mal. În ciuda abilităților lor de înotători experimentați, epuizarea și curenții puternici le-au fost fatali.

„Ei ar fi încercat să se salveze, să vină spre mal cumva, și atâta a putut să spună că erau epuizați și i-a înghițit apa imediat”,  a declarat pentru stirileprotv.ro  Nausica Orban, soția unuia dintre bărbați.

Căutările au început imediat și au fost implicate echipe ale Pazei de Coastă și un elicopter SMURD.

Totuși, eforturile inițiale nu au dat rezultate, iar după două zile de căutări intense, trupurile bărbaților au rămas de negăsit.

Citește și: Alertă pe litoralul românesc! Nivelul de toxicitate din Marea Neagră a crescut îngrijorător

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Patru zile mai târziu, un pescador a reperat trupurile celor doi brașoveni. Aceștia pluteau în derivă în larg, în apropierea Gura Portiței. Martorii care au făcut descoperirea au alertat imediat autoritățile și s-au oferit să recupereze corpurile neînsuflețite. Cu toate acestea, Autoritatea Navală Română a refuzat ajutorul, și a transmis că va trimite o echipă specializată pentru astfel de acțiuni.

De ce autoritățile nu pot recupera cele două cadavre care plutesc în derivă pe Marea Neagră

În ciuda promisiunii făcute, echipajul ajuns la fața locului nu a reușit să recupereze trupurile. În timpul operațiunii, condițiile meteo s-au înrăutățit, iar vizibilitatea redusă a făcut imposibilă monitorizarea constantă a locației victimelor. Mai mult, reprezentanții Autorității Navale Române au invocat starea avansată de descompunere a corpurilor și a declarat că era nevoie de un echipament special pentru a le recupera în siguranță.

„Vizibilitatea redusă în timpul nopții, coroborată cu condițiile hidrologice din zonă, nu au permis monitorizarea continuă a trupurilor neînsuflețite, ceea ce a dus la imposibilitatea recuperării acestora”,  a

transmis purtătorul de cuvânt al Autorității Navale România, Irina Dițu.

Citește și: Vacanță tragică în Delta Dunării: Un copil de 3 ani s-a înecat în piscina unei pensiuni

Autoritatea Navală Română a declarat că păstrează cazul sub supraveghere și că va continua să colaboreze cu navele din zonă pentru a localiza și recupera trupurile. 

Însă, în pofida acestor justificări, familiile victimelor sunt devastate de această situație și acuză autoritățile de lipsă de organizare și eficiență, potrivit sursei citate: „Incompetenți! Nu au fost suficient de pregătiți!”.  

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.