Cadou de Ziua Indragostitilor pentru EA! Impresionează-ți iubita cu un cadou inedit

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 20 iul 2022, 19:25
Cadoul ideal de Ziua Îndrăgostiţilor

Ziua Îndrăgostiţilor este ziua în care oamenii îşi arată afecţiunea şi îşi trimit felicitări, flori ori bomboane, alături de mesaje de dragoste.

De ziua îndrăgostiţilor, bărbaţii sunt puşi de multe ori în postura în care nu ştiu ce cadouri să le cumpere iubitelor şi soţiilor. Pentru o doamnă este foarte important să fii atent la detaliile mici pentru a o cucerii.

Ce cadou sa ii oferi iubitei de Ziua Îndrăgostiţilor

Este ziua în care cuplurile îşi arată iubirea prin gesturi mici şi atente. O cutie de bomboane rafinate, o scrisoare însoţită de un mesaj frumos de dragoste sau un buchet de flori atent ales, poate cuceri o femeie întru totul.

Cine a fost Sfântul Valentin?

Se spune că Sfântul Valentin a fost un preot în Roma celui de-al treilea secol. Împăratul Claudiu II a interzis căsătoriile, pentru că, spunea el, bărbaţii căsătoriţi sunt soldaţi slabi, iar Valentin a nesocotit regula, despre care credea că este nedreaptă, şi a continuat să oficieze căsătorii în secret. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Când împăratul a aflat, preotul Valentin a fost închis şi condamnat la moarte. În închisoare, el s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar când a fost dus să fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnată ”de la Valentinul tău”.

Astfel, prima sărbătoare de Ziua Îndrăgostiţilor a avut loc în anul 496.

Ce sărbătorim, de fapt, de Ziua Îndragostiţilor?

Ziua Îndrăgostiţilor are rădăcini foarte vechi, mai de mult Românii organizau un festival, numit Lupercalia, care avea loc la jumătatea lunii februarie, prin care sărbătoreau începutul primăverii.

Se spune că, între serbarea acestei sărbătorii, se număra şi alegerea de către băieţi a numelor de fete dintr-o cutie. Astfel, pe perioada festivalului, perechile formau cupluri şi, uneori, se căsătoreau.

Mai târziu, biserica a vrut să transforme festivalul într-o sărbătoare creştină şi a decis să se folosească de ea pentru a aminti de Sfântul Valentin. Cu timpul, numele sfântului a fost folosit de oameni pentru a îşi exprima sentimentele faţă de cei dragi.

Citeste si: Dragobete 2020. Ce sa nu faci azi ca sa-ti mearga bine-n dragoste

Ce cadou să-i faci iubitei tale în această zi dedicată iubirii?

De obicei bărbaţii nu stau prea bine la capitolul cadouri. În luna februarie în general bărbaţii dau buzna prin magazine pentru a căuta cadoul ideal pentru iubită sau soţie de Ziua Îndrăgostiţilor.

Iată câteva idei de cadouri pentru partenere:

  1. Un buchet de flori atent ales şi cât mai deosebit face diferenţa. Mai ales dacă alegi şi florile ei preferate cu siguranţă nu ai cum să dai greşi.
  2. Un colier cu un pandantiv infinit, pentru ai arăta cât de mult o iubeşti, deşi poate nu-i arăţi mereu.
  3. O pereche de cerecei în stil minimalist care să aducă o noută de rafinament ţinutei pe care o poartă, este un cadou potrivit de Ziua Îndrăgostiţilor.
  4. Un suport pentru bijuteri, cu siguranţă iar face viaţa mai uşoară dacă este pasionată să colecţioneze cercei, inele, brăţări sau coliere. Ar fi un cadou bine-venit din partea ta.
  5. O cutie cu produse cosmetice, dacă este pasionată de îngrijirea personală şi va aprecia şi mai mult că este un cadou făcut de tine.
  6. O lenjerie de corp roşie şi sexy, ar fi un cadou apreciat de ea, dar şi mai ales de tine.

Citeste si: Dragobete 2020. Cele mai frumoase mesaje si sms-uri de ziua indragostitilor la romani