Cadou din partea Ministerului Afacerilor Interne pentru copii! Ziua Porților Deschise pentru Copii are loc pe 31 mai 2024

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 mai 2024, 13:33

Cadou din partea Ministerul Afacerilor Interne pentru copii

Sursa: Facebook Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Ziua Copilului este celebrată anual la data de 1 iunie, iar Ministerul Afacerilor Interne are un cadou special pentru cei mici.

Fiecare copil are vise mari, iar Ministerul Afacerilor Interne au plănuit o zi specială pentru sărbătoriți, lăsându-i să exploreze pentru o zi ceea ce se află în spatele meseriilor la care aceștia visează. Ziua Porților Deschise pentru Copii le oferă celor mici posibilitatea de a vedea clădirea Ministerului, dar și de a experimenta cum este ca pentru o zi să te pui în pielea oamenilor pe care aceștia îi admiră.

Iată care este intervalul orar în care Ministerul Afacerilor Interne își deschide porțile.

Cadou din partea Ministerul Afacerilor Interne pentru copii

Cei mici se uită cu multă admirație la persoanele ce poartă uniformă, dorindu-și ca în viitor să le calce pe urmă, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Interne a decis să le facă o surpriză celor mici și să organizeze Ziua Porților Deschise pentru Copii, cu o zi înainte de Ziua Copilului. Acest eveniment le oferă celor mici o experiență unică din spatele meseriilor la care aspiră, iar cea mai bună parte

este că intrarea este complet gratuită, potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, România.

Ziua Porților Deschise pentru Copii are loc la data de 31 mai 2024, în intervalul orar 08:30- 13:30, ore în care cei mici se pot pune în piele polițiștilor, jandarmilor, piloților, pompierilor sau a polițiștilor de frontieră. Alături de această experiență unică, ediția a XIV-a a evenimentului Ziua Porților Deschise pentru Copii le oferă celor mici și ocazia de a vizita Sala de Marmură, Sala de Briefing, dar și balconul ministerului.

Citește și: 1 iunie, zi libera de la stat! Cine sunt părinții care vor beneficia de liber de Ziua copilului

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ca și în anii precedenți, sunt așteptate standuri expoziționale ale Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviație și ale altor structuri MAI, unde vor fi prezentate materiale, echipamente, dar și autospeciale folosite în activitatea zilnică.

Alături de echipamente, cei mici vor putea să admire și un elicopter, laboratorul criminalistic, motociclete SMURD, mașini de pompieri sau autospeciale dotate cu sisteme de supraveghere a frontierei.

Anii anteriori în care s-a organizat Ziua Porților Deschise pentru Copii au ridicat așteptările celor mici, motiv pentru care sunt așteptate demonstrații de dresaj canin, exerciții de autoapărare sau lecții de prim-ajutor, potrivit mai.gov.ro.

Experiență unică pentru Ziua Copilului în București

Un tramvai de epocă va circula pe parcursul zilei de 1 Iunie pe traseul Depoul Dudești- Șura Mare – Depoul Dudești, între orele 10:00 și 16:00, pentru a îi duce pe cei mici în vremurile apuse.

La depou, aceștia vor avea ocazia de a admira mai multe tramvaiele de epocă ale STB S.A., inclusiv modelele din anii 1912 și 1956. Intrarea este gratuită, iar cei mici sunt așteptați pentru o experiență extraordinară.

"Este o bucurie ca pe 1 Iunie să deschidem porțile Depoului Dudești pentru toți bucureștenii, oferindu-le ocazia să descopere atât istoria transportului public din Capitală, cât și cele mai noi mijloace de transport din flota noastră.

Ne dorim ca această zi să fie una plină de surprize plăcute pentru copii și pentru toți pasionații de transport public", a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB S.A.,potrivit antena3.ro.