Cadouri de Crăciun 2021: Ce le poți lua copiilor, prietenilor sau partenerului de viață!

Author: Andrei Ionescu

Idei de cadouri de Crăciun

Sursa: pexels.com

Ne apropiem de momentul mult așteptat al anului, sărbătoarea de Crăciun 2021. Iată idei de cadouri de Crăciun pentru copii, prieteni sau pentru partenerul de viață.

Pentru copii, cele mai frumoase cadouri de Crăciun sunt jucăriile, iar în această perioadă numeroase magazine au reduceri la astfel de articole.

Copiii așteaptă cu nerăbdare momentul în care Moș Crăciun le va pune sub pom cadourile de Crăciun, iar unii își fac din timp lista cu ce își doresc.

Cadouri de Crăciun 2021: Ce le poți lua copiilor, prietenilor sau partenerului de viață!

Dacă la copii cele mai cunoscute cadouri de Crăciun sunt jucăriile, articolele de îmbrăcăminte și dulciurile, în privința partenerului de viață lucrurile sunt mai complexe.

Puteți opta pentru lucrurile care știți că îi plac partenerului de viață: parfumuri, articole vestimentare, diverse băuturi alcoolice din gama de lux. Puteți să vă gândiți chiar și la o excursie-surpriză în doi, într-o locație care știți că îi place jumătății voastre.

În privința prietenilor un coș special de sărbători este o idee foarte bună.

Acestea conțin atât dulciuri, cât și cafea, vin de calitate, un cozonac special, tip Panettone și altele. 

Relaxări de Crăciun 2021: Eliminarea obligativității purtării măștii în spațiile deschise, eliminarea interdicțiilor de circulație, funcționarea restaurantelor la 50% din capacitate

Guvernul a aprobat pe 8 decembrie mai multe măsuri de relaxare, printre care eliminarea obligativității purtării măștii în spațiile deschise, eliminarea interdicțiilor de circulație și permiterea restaurantelor și a localurilor să

funcționeze la 50% din capacitate în următoarea perioadă.

Iată câteva dintre relaxările intrate în vigoare din 8 decembrie 2021:

- Eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

- Creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 5.00

și 22.00;

- Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;

- Eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în ziua de Crăciun și noaptea de Revelion. Acestea vor funcționa cu capacitate de 50%. Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

- Permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid; Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Crăciun: Ce să faci în Ajunul Crăciunului ca să-ți meargă bine

Ce spune Alexandru Rafila despre relaxarea restricțiilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat măsurile de relaxare decise de către autorități pe 8 decembrie.

"Decât să avem reguli dure care nu sunt respectate, mai bine sa avem o relaxare cu respectare riguroasă. Ne pregătim și pentru situația apariției noii tulpini", a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

"Măsurile trebuie să fie primul pas din parteneriatul dintre populație, operatori economici și autorități. Deschiderea din partea Guvernului se datorează interesului pentru ca în România viața să capete aspecte de normalitate. Măsurile de relaxare din cursul verii au fost luate pe un trend crescător, acum e un trend descrescător. Toată lumea să înțeleagă că trebuie să respecte regulile.

Faptul că pe 24 și 25 decembrie și pe 31 și 1 ianuarie manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări nu înseamnă că trebuie să le transformăm în vectori de transmitere. Cred că principalii <avocați> ai respectării măsurilor trebuie să fie operatorii economici", a mai declarat ministrul Sănătății.

Citeste si: La târgul de Crăciun, ca la pomul lăudat! Sute de oameni au stat la cozi kilometrice pentru a intra în târgurile organizate în marile orașe din țară!

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.