CAFEAUA iti prelungeste DURATA DE VIATA! Afla cum este posibil asa ceva

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 12:15

O ceasca de cafea reprezinta pentru multi o adevarata sursa de energie!

Un nou studiu sugereaza ca anumite soiuri de cafea pot prelungi viata unei persoane. Oamenii de stiinta au observant ca oamenii dintr-o anumita comunitate din Grecia traiesc cel putin 90 de ani. Insula elena Ikaria detine recordul in ceea ce priveste durata de viata a locuitorilor. Este tinutul cu cei mai longevivi oameni din lume.

Cercetatorii au ajus la concluzia ca acest lucru ar putea avea legatura cu un anumit soi de cafea care se cultiva pe aceste meleaguri.
Cafeaua din Ikaria ar putea reprezenta motivul pentru care locuitorii de aici ajung la varste venerabile. “ Cafeaua cultivata pe solul grecesc este bogata in polifenoli, antioxidanti si contine o cantitate moderata de cofeina. Acest lucru o face mai benefica pentru sanatate decat alte soiuri de cafea ”, a declarat Dr Gerasimos Siasos, de la Universitatea de Medicina din Atena. Polifenolii sunt substante care protejeaza organismul impotriva bolilor comune si diminueaza efectele imbatranirii.


La acest experiment au participat 142 de locuitori din insula Ikaria. 87% dintre acestia au raspuns ca obisnuiesc sa bea cafea greceasca. Bautorii de cafea avea functiile inimii mai bune decat cei care au declarat ca nu consuma cafea greceasca. Potrivit sondajelor, locuitorii din Ikaria au de doua ori mai multe sanse sa depaseasca varsta de 90 de ani decat alti europeni. Dr. Gerasimos Siasos a declarat ca studiul mai trebuie documentat pentru a se putea gasi o explicatie stiintifica dintre cafeaua din Ikaria si mecanismele longevitatii.


 

Taguri: