Cafeaua Roxelana - Hurrem din "Suleyman Magnificul", noua senzatie de la cafenea! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 nov 2020, 03:45

Ne aflam in cafeneaua in care se vinde cafeaua Roxelana -Hurrem din "Suleyman Magnificul".

 Aici e locul in care cafeaua e prajita si macinata…pt o cafea la ibric.

Gheorgeh Florescu este cafegiu de cand se stie, dar si un admirator inrait al serialului Suleyman Magnificul. S-a lasat cucerit de la primul episod si tot de atunci si-a propus sa aduca aici cafeaua pe care otomanii obisnuiau sa o consume in secolul al saisprezecelea.

Va place Suleyman? Foarte mjult, mai ales ca Suleyman Magnificul a jucat un rol important in raspandirea cafelei in lume. Fructul
de cafea este o cireasa, iar samburele ciresei este chiar cafeaua. I-a dat cafea regelui Frantei sa cultive in Franta, nu a reusit si atunci a trimis-o in Guineea franceza si de acolo s-a raspandit in aproape toata lumea.

Se mandraste ca a fost primul roman care a scos la vanzare boabele de cafea tocmai din Yemen, locul in care se spune ca Suleyman ar fi plantat intaia oara samanta licorii parfumate.


El a dat si un edict prin care niciun otoman nu se poate insura daca nu e in stare sa-I asigure sotiei sau sotiilor, daca avea harem, cafeaua zilnica. Atat de mult era indragostit de cafea.

La fel de indragostit de cafea, dar si de frumoasa Hurrem este si cafegiul nostru care spune ca nu rezista sa nu bea macar doua cesti de cafea Roxelana pe zi. Roxelana
forte este o cafea care creeaza…clipa fericirii zilnice. 

Roxelana din primavara pana-n toamna a ajuns o doamna…imparateasa, dar nu stia cand a plecat de acasa. Si chiar daca nu o pregateste chiar asa cum o faceau cafegii in urma cu secole, Gheorghe Florescu spune ca a invatat secretelul unei cafele de calitate. Stie cand trebuie culeasa, cand trebuie prajita, la ce temperatura si cat de fin trebuie macinata. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.