Cafeaua și ingredientele sinergice care îți oferă mai multe beneficii pentru sănătate

Author: Ana Filip
Actualizat: 28 oct 2024, 17:36

Adorată de numeroase persoane din întreaga lume, cafeaua poate aduce o serie de beneficii, mai ales dacă i se alătură și unele ingrediente sinergice. Grație proprietăților pe care le au, aceste ingrediente reușesc să ofere un plus de energie, dar și alte efecte pozitive pentru organism. O cafea de calitate, infuzată cu astfel de ingrediente, devine nu doar o băutură energizantă, ci și un adevărat elixir pentru frumusețe și sănătate. Important e să alegi produse de calitate și, în funcție de preferințele tale privind ingredientele, să testezi și să vezi ce ți se potrivește cel mai bine. Am selectat pentru tine cele mai importante combinații și efectele pentru care sunt cunoscute. Iată mai jos ce asocieri poți face cu cafeaua pentru a potența atât gustul ei, cât și efectele sale:

Cafeaua cu guarana

Cafeaua cu guarana este una dintre cele mai populare combinații. Despre guarana se știe că are o mulțime de efecte uimitoare pentru organism prin prisma compușilor cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Printre beneficiile pe care le aduce se regăsește și faptul că ajută fluxul de sânge de la nivelul pielii, contribuie la un aport energic mai bun și ameliorează semnele legate de îmbătrânire. Guarana este cunoscută pentru semințele sale bogate în cafeină, aspect care oferă un impuls puternic de energie. Cafeaua cu guarana ajută la combaterea stării de oboseală și poate îmbunătăți claritatea mentală și concentrarea. În plus, mai are și efecte benefice cognitive, metabolice și antioxidante, susținând sănătatea și dezvoltând performanțele fizice și mentale. Cu toate că această combinație poate avea o serie de efecte pozitive pentru organism, este important să nu fie depășită doza zilnică recomandată. 

Cafeaua cu colagen

Colagenul este un alt element-cheie pentru organism. Despre colagen se știe că se găsește în piele, oase, mușchi, tendoane și ligamente, dar producția sa scade odată cu înaintarea în vârstă, iar acest lucru poate duce la riduri, pierderea elasticității pielii și dureri articulare. O metodă excelentă în care îl poți consuma este în combinație cu cafeaua. Printre lucrurile pozitive pe care le oferă este și menținerea sănătății pielii, și sprijinirea articulațiilor. Acesta este deosebit de popular printre cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul și sănătatea părului, a unghiilor și a tenului. Produsele de cafea infuzate cu colagen pot fi văzute ca o metodă de a obține multiple beneficii pentru sănătate.

Cafeaua cu scorțișoară

Una dintre combinațiile preferate de multe persoane este cafeaua cu scorțișoară. Asocierea cu acest condiment oferă o aromă deosebită, dar și numeroase aspecte pozitive. De-a lungul timpului, studiile au arătat că scorțișoara poate scădea glicemia, colesterolul și trigliceridele la diabetici, scriu cei de la sharp.com. Proprietățile energizante ale cafelei combinate cu beneficiile pentru sănătate ale scorțișoarei aduc o serie de efecte pozitive organismului. În plus, pe lista avantajelor pe care le oferă se mai regăsește și faptul că susține metabolismul, poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate proteja împotriva bolilor cronice. Important de reținut este că această asociere cu scorțișoara poate fi văzută ca o alternativă sănătoasă pentru iubitorii de cafea, însă un stil de viață sănătos implică și alte obiceiuri, așa cum sunt sportul, alimentația echilibrată și recomandările medicului specialist.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.