CALATORIE in inima Moldovei! FRUMUSETI NESTIUTE din Bucovina

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:29

N-ai cum sa nu te indragostesti de aceste locuri daca treci pragul gospodarilor dintre obcine.

Colegii mei, George Mihai si Vlad Ciobanu au descoperit o zona superba- Campulung Moldovenesc- Rarau si va intreaba acum si pe dumneavoastra: „Ati fost aici?”

Atat de binecuvantata este Bucovina incat n-ai cum sa n-o iubesti, indiferent de cum arata vremea afara. Totusi, incercam sa ne adapostim un pic de ploaie iar pentru asta o sa mergem la o casa de oameni gospodari, o casa deosebita, la care oamenii ajung nu numai pentru gazduire si masa, ci si pentru povestea extraordinara din spatele ei, pentru casa-muzeu.

„Avem peisaje frumoase, pacat ca nu reusim sa le punem in valoare asa cum peste tot in Europa sunt puse in valoare, si aratate tuturor turistilor care le calca pragul.”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Un drum de-a dreptul pitoresc, e un covor de iarba inca, desi suntem la inceput de octombrie, trece printr-o liziera de brazi si ajunge la niste copaci care  au pana si 300 de ani.

Sute de ani, 300-400 de ani. Codrii seculari de la Slatioara.
Un soi de Tibet al Romaniei este Raraul, despre care ghidul nostru ne spune ca este „ primul si cel mai puternic punct energetic din lume. ” Nu stie toata lumea despre asta si nu e Raraul plin de oameni insetati de vindecare, de linistirepentru ca „nu a fost foarte bine mediatizat. Cred ca cei care sunt undeva, sus, nu-si doresc acest lucru.
Sau, poate ca n-au ajuns aici si nu stiu cu adevarat ce-nseamna.”

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.