Noul coronavirus ne trece prin… foc și gheață. Oamenii de știință încearcă să elucideze „misterul': căldura extremă sau frigul ucid coronavirusul? Ori supraviețuiește și se răspândește indiferent că e caniculă sau ger?
Coronavirusul a dat peste cap viața întregii planete și toți suntem avizi să aflăm ce se poate face pentru ca riscul de îmbolnăvire de COVID-19 să fie redus. Experții încă încearcă să deslușească modul în care virusul supraviețuiește și se răspândește, inclusiv modul în care temperatura afectează acest proces.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Expunerea la soare nu va elimina coronavirusul. Este prima certitudine pe care o au cercetătorii. Temperaturile ridicate nu au niciun efect asupra virusului și nicio regiune a lumii nu prezintă un risc mai mic decât alta datorită climei sale. Potrivit experților Organizației Mondiale a Sănătății, cu coronavirus se pot infecta inclusiv locuitorii țărilor cu climă caldă. Exemple sunt Brazilia, India, Peru, Arabia Saudită, Ecuador, Emiratele Arabe, Indonezia, Australia, Filipine… A „picat' chiar și teoria potrivit căreia virusul ar avea o durată de viață mai scurtă în condiții de umiditate.
Citește continuarea pe avantaje.ro.