Calea Victoriei, închisă în weekendul 6-7 aprilie 2024. Anunțul făcut de Nicușor Dan privind proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 apr 2024, 09:14

Calea Victoriei, închisă în weekendul 6-7 aprilie 2024

Sursa: Facebook Primăria Municipiului Bucureşti

Acest sfârșit de săptămână le aduce o veste bună bucureștenilor, mai exact Calea Victoriei va deveni pietonală începând cu acest weekend.

Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebook începutul proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, ce are ca scop eliberarea uneia dintre cele mai aglomerate artere din București, Calea Victoriei. Weekendul 6- 7 aprilie 2024 este primul în care românii se pot bucura de pietonala Calea Victoriei, dar și de alte momente artistice sau activități sportive.

Calea Victoriei redevine pietonală începând cu acest weekend

Proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” revine cu ediția a patra, ce dorește ca arterele aglomerate ale Bucureștiului să spații pietonale temporare, astfel încât oamenii să se poată reconecta cu frumusețea orașului, fără grija traficului. Calea Victoriei o să devină pietonală începând cu weekendul 6- 7 aprilie 2024, între orele 10:00 și 22:00, pe segmentul Piața Victoriei- intersecția cu Str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia- Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor.

Citește și: Noi străzi cu sens unic în București! Modificări importante pentru bucureșteni! Nicușor Dan a făcut anunțul: „Începând de luni, 14 august”

Nicușor Dan a anunțat începerea acestui proiect pentru o perioadă de șapte luni, începând cu data de 6 aprilie 2024 până la data de 13 octombrie 2024, prin intermediul unei postări pe Facebook. Acesta a adăugat că în cadrul proiectului, bucureștenii și turiștii se vor bucura și de diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expoziții, ateliere pentru copii și activități sportive.

Momentele artistice programate pentru primul weekend în care Calea Victoriei devine pietonală vor începe de la ora 17:00.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În perioada 6- 7 aprilie 2024, între orele 10:00 și 22:00, turiștilor și bucureștenilor li se permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Pentru realizarea acestui proiect se va devia și traficul Societății de Transport București, astfel încât să nu afecteze oamenii.

Bicicletele vor putea circula pe Calea Victoriei în acest weekend?

Proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” ajută Bucureștiul să ia o gură de aer curat și să se bucure de frumusețea arhitecturală a clădirile din cele mai aglomerate artere, fără ca locuitorii și turiștii să audă claxoane sau să se îngrijoreze de mașinile din jur. Pe parcursul celor 7 luni în care mai multe artere din Capitală vor deveni spații pietonale temporare se va restricționa accesul autovehiculelor, dar și a bicicletelor și a autobuzelor.

Această decizie a fost luată pentru siguranța participanților la eveniment, astfel pe arterele închise pentru circularea mașinilor se închid și pistele de biciclete. Cu toate acestea, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața, începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Acest proiect este considerat cel mai amplu proiect outdoor organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali și a ajuns la ediția a patra după ce anul trecut a avut parte de un succes răsunător. Peste un milion de participanți au vizitat anul trecut zonele pietonale temporare, bucurându-se astfel și de activitățile organizate în cadrul proiectului, potrivit arcub.ro.