Calendar Creștin Ortodox, 11 ianuarie 2022. Este sărbătoare cu cruce neagră marți. Rugăciunea pentru fertilitate care trebuie rostită astăzi

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 10 oct 2022, 04:55

Pe 11 ianuarie este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox 

Sursa: Captură YouTube

Sărbătoare cu cruce neagră marți în calendarul creștin ortodox. Iată ce mare sfânt făcător de minuni este prăznuit pe 11 ianuarie. Se spune că rugăciunile închinate lui le sunt de mare ajutor femeilor care nu pot face copii.

Pe 11 ianuarie 2022, în calendrul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce neagră. În această zi, credincioșii îl prăznuiesc pe Cuviosul Teodosie cel Mare, începătorul vieții de obște. Toate familiile care nu pot avea copii trebuie să se roage la el în această zi. 

Calendar Creștin Ortodox, 11 ianuarie 2022. Cine a fost Cuviosul Teodosie cel Mare?

Cuviosul Teodosie cel Mare, începătorul vieții de obște, este pomenit în calendarul creștin ortodox la început de ianuarie.

Astfel, pe 11 ianuarie este sărbătoare pentru credincioși. 

Cuviosul Teodosie cel Mare, începătorul vieții de obște, s-a născut în satul Mogarisos, undeva în estul Turciei. Marele sfânt s-a născut într-o familie credincioasă, părinții săi insuflându-i dragostea pentru Dumnezeu și pentru credința creștină încă de la o vârstă fragedă. Cuviosul Teodosie cel Mare a ales calea credinței încă din tinerețe, astfel că a decis să se retragă la o mănăstire din Ierusalim.

Timp de 50 de ani, Cuviosul Teodosie cel Mare a trăit într-o peșteră, departe de civilizație și s-a hrănit doar cu ierburi sălbatice și legume. Văzându-i credința, foarte multe persoane au fost impresionate și au decis să îi devină ucenici. În cele dn urmă, pentru a-și demonstra încă o dată iubirea față de Iisus Hristos, Cuviosul Teodosie cel Mare a ridicat o mănăstire lângă peștera în care trăia.
În anul 529 a trecut la cele veșnice.

Citeste si: Câte zile nu se spală rufe după Bobotează, ziua în care se sfințesc apele. Tradiții și superstiții de Bobotează 2022

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rugăciunea către Cuviosul Teodosie cel Mare face minuni pentru cei care nu pot avea copii

Despre Cuviosul Teodosie cel Mare se spune că este vindecătorul sterlilității, astfel că toți cei care nu pot avea copii se roagă la el în timpul anului, dar și pe 11 ianuarie, atunci când este prăznuit în calendarul creștin ortodox.

Se spune că cei care rostesc rugăciunea către Cuviosul Teodosie cel Mare chiar în ziua în care este prăznuit acesta în calendarul creștin ortodox vor avea parte de ajutorul sfântului.

Se spune că aceasta este cea mai puternică rugăciune pentru fertilitate.

„Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu. Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica.

Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este cea mai importantă rugăciune pentru fertiliate. 

Tot în această zi poate fi citit și acatistul Cuviosului Teodosie cel Mare, începătorul vieții de obște. Această rugăciune este mult mai complexă, iar cei care aleg să o rostească trebuie să o facă în liniște, într-un moment în care nimic și nimeni să nu le distragă atenția. 

Citeste si: Calendar Ortodox 2022. Când au loc cele mai importante sărbători din noul an