Calendar creștin-ortodox 11 iulie 2022: Minunea de la sfintele moaște ale Sf Mucenițe Eufimia. Rugăciunea pentru întărirea și ajutorarea credincioșilor care se rostește azi

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 11 iul 2022, 08:12

Calendar creștin-ortodox 11 iulie 2022

Sursa: pravila.ro

Calendar creștin-ortodox 11 iulie 2022. Biserica Ortodoxă pomenește luni minunea de la sfintele moaște ale Sf Mari Mucenițe Eufimia care a trait în timpul împăratului Dioclețian.

Calendar creștin-ortodox 11 iulie 2022. Biserica Ortodoxă face pomenire la data de 11 iulie de minunea petrecuta la sfintele sale moaște ale Sf Mari Mucenițe Eufimia care a trăit și a pătimit în vremea împăratului Dioclețian. 

Sfânta Mare Muceniță Eufimia a plătit cu viața pentru dreapta credință în Mântuitorul Hristos. Rugăciunea către ea îi ajută și-i întărește pe credincioși. 

Citeste si: Când începe postul Sf Marii 2022. Ce nu e bine să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

Calendar creștin-ortodox 11 iulie 2022. Sf Mare Muceniță Eufimia 

Calendar creștin-ortodox 11 iulie 2022

Sfânta Eufimia s-a născut în Calcedon și a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305). Tatăl ei, senatorul Filofron și mama sa, Theodorisia, erau creștini. Pentru că refuzat sa împlinească porunca proconsului Pricus de a aduce jertfe idolilor, a fost supusă la multe chinuri.

Când a fost întrebată de ce a sfidat porunca dată de proconsul, Sfânta Eufimia a raspuns: "Comanda împăratului și a ta se cuvine sa fie împlinită atunci când nu este contrară poruncii lui Dumnezeu. Dar dacă ea este potrivnică poruncii lui Dumnezeu, atunci ea nu numai ca nu trebuie împlinită, dar trebuie și combătută”.

A fost aruncată într-un cuptor încins, într-o apă plină de târâtoare otrăvitoare, dar însemnându-se cu semnul sfintei cruci, a ieșit nevătămată.

Și-a dat sufletul când a fost aruncată la fiarele sălbatice. 

Citeste si: Racla cu brâul Maicii Domnului a ajuns în România. Rugăciunea rostită cu credință la raclă e vindecătoare de necazuri și boli grele

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Minunea de la sfânta raclă a Sf Mucenițe Eufimia 

Calendarul creștin-ortodox 11 iulie 2022 pomenește luni minunea de la racla Sfintei Mari Mucenițe Eufimia. 

Pentru a se descoperi daca învățătura cu privire la cele doua firi din Hristos este adevărată, Sfinții Părinți au scris într-o carte dreapta credință- în Hristos sunt doua firi, unite într-un mod neamestecat, neschimbat, neîmpărțit și nedespărțit și ereticii și-au scris într-o altă carte învățătura lor și le-au pus pe amândouă pe pieptul Sfintei Eufimia.

După puține zile, au deschis din nou racla si au văzut că la picioarele ei se afla cartea ereticilor, iar cea a Sfinților Părinti în mâinile ei.

Moaștele Sfintei Eufimia pot fi venerate in Catedrala patriarhala "Sfantul Gheorghe" din Fanar, potrivit creștinortodox.ro .  

Citeste si: Pentru a avea parte de belșug și sănătate, evită aceste produse până la Sfântul Ilie. Cele mai vechi tradiții și obiceiuri de Sf Ilie, aducătorul de ploi

Rugăciunea pentru întărirea și ajutorarea credincioșilor 

Potrivit calendar-creștin ortodox 11 iulie 2022, luni este bine să fie rostită rugăciunea către Sf mare Muceniță Eufimia, rugăciune pentru întărirea și ajutorarea credincioșilor. 

Sfântă Mare Muceniţă Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru şi izbăveşte-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului.

Îndură-te de eretici şi de trădătorii care batjocoresc moştenirea Credinţei Ortodoxe, şi îi ajută să lepede toate rătăcirile şi să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor. 

Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ţinând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniţă.

Arată şi acum Credinţa cea adevărată şi nimiceşte eresurile cele pierzătoare de suflet. Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm şi să mărturisim Dreapta Credinţă cu preţul vieţii noastre pământeşti, ca să dobândim viaţa cea veşnică şi fericită întru părtăşia Sfinţilor.

Amin.

 

Taguri: