Calendar creștin ortodox 18 august 2022. Este prăznuit un mare sfânt și făcător de minuni. Joi se rostește rugăciunea pentru vindecare

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 18 aug 2022, 08:59

Sărbătoare în calendarul creștin ortodox pe 18 august 2022

Sursa: Captură YouTube

Un mare sfânt și făcător de minuni este prăznuit în calendarul creștin ortodox joi, 18 august 2022. Este zi de sărbătoare, iar credincioșii pot rosti una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru vindecare.

Pe data de 18 august, în calendarul creștin ortodox este prăznuit Sfântul Ioan de Rila- ocrotitorul Bulgariei. Se spune că rugăciunile închinate lui îi ajută pe credincioși să se vindece de bolile trupești și sufletești, sfântul fiind cunoscut drept un mare făcător de minuni. 

Calendar creștin ortodox 18 august 2022. Sfântul Ioan de Rila, ocrotitorul Bulgariei, prăznuit în această joi

Sfântul Ioan de Rila, ocrotitorul Bulgariei, este prăznuit de Biserica Ortodoxă Română pe data de 18 august.

În această joi se face pomenirea marelui sfânt, acesta fiind considerat protectorul poporului bulgar. El este văzut drept întemeietorul monahismului bulgar și al primului așezământ monahal din Bulgaria. De-a lungul vieții sale, Sfântul Ioan de Rila a fost dedicat credinței creștine. Dacă până la vârsta de 25 de ani a fost păstor și a trăit printre oameni, ulterior, acesta a simțit chemarea credinței și a decis să se retragă și să trăiască singur, în post și rugăciune.
Acesta era cunoscut drept un mare făcător de minuni, astfel că Țarul Petru I a parcurs 120 km pentru a-l întâlni și a primi sfaturi din partea acestuia. Cu toate acestea, Sfântul Ioan de Rila nu și-a dorit să îl întâlnească pe Țarul Petru I, astfel că acesta din urmă i-a trimis mai multe daruri. Sfântul Ioan de Rila i-a înapoiat toate valorile și l-a sfătuit să le dea mai departe săracilor.

După moartea sa, moaștele Sfântului Ioan de Rila au fost păstrate la loc de cinste, acestea fiind considerate drept făcătoare de minuni. Marele sfânt este prăznuit pe 18 august pentru că aceasta este ziua în care a trecut la cele sfinte, în anul 946. În anul 1189, moaștele Sfântului Ioan de Rila au fost readuse în Sofia.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Doctrina Bisericii Scientologice. Are o mulțime de adepți la Hollywood, printre care și Tom Cruise

Sfântul Ioan de Rila, mare făcător de minuni. Cum trebuie să se roage credincioșii pe 18 august?

Pentru că Sfântul Ioan de Rila este un mare făcător de minuni, se spune că rugăciunile închinate acestuia nu rămân niciodată fără răspuns. Rugăciunea către Sfântul Ioan de Rila aduce liniște sufletească și se spune pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești, dar și pentru armonie în familie.

 „O, preaminunate si Preacuvioase Ioane, mare facatorule de minuni, primeste aceasta rugaciune a noastra si nu-ti intoarce fata ta de la noi, cei care alergam la a ta mijlocire, asa cum nu ti-ai intors fata de la cei care veneau la tine cu necazurile lor in zilele vietuirii tale pe pamant, caci stim multimea de semne ale milostivirii tale pe care o ai aratat credinciosilor ortodocsi, chiar si dupa a ta adormire! Auzi-ne acum si pe noi, cei care suntem cuprinsi de mari necazuri care ne asupresc in zilele acestea pline de incercari, cand diavolul prin cursele

sale viclene cauta sa piarda Sfanta Biserica, sa ne lipseasca de mantuirea vesnica si de bunurile vietii vremelnice. Roaga pe Domnul Iisus Hristos sa ne daruiasca iertare de pacate, insa cu osebire iertare pentru pacatul neascultarii de maica noastra- Biserica! Daruieste-ne zdrobirea inimii, ca sa pasim cu umilinta catre Sfanta Taina a Pocaintei si sa nu ne fie spre osanda impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos, ci spre sanatate si mantuire! Izgoneste de la noi duhul urii si ne daruieste duhul dragostei si pacii spre unirea frateasca a tuturor oamenilor. Uneste-ne pe noi toti cu dragostea pentru Hristos si Bniserica Sa Ortodoxa, ca, pazind vointa Sa cea mantuitoare, sa fim fii adevarati ai lui Dumnezeu! Calauzeste-ne pe noi in toate zilele vietii noastre, ca sa pazim cu harul Sfantului Duh credinta curata si sa savarsim voia Domnului pana la moarte! Iar in clipa mortii vino sa ne infatisezi sufletele inaintea tronului Dumnezeiescului Judecator si sa-I spui: Iata, eu si pruncii pe care mi i-ai incredintat!, ca prin mijlocirea ta sa fim izbaviti de chinurile cele vesnice si sa mostenim fericirea cea negraita a Imparatiei ceresti a lui Hristos, impreuna cu tine si cu toti sfintii, in vecii vecilor! Amin!”, rugăciunea către Sfântul Ioan de Rila, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste si: Sărbători august 2022. Care sunt cele mai importante sărbători din luna august. 3 zile au o importanță deosebită pentru creștini