Calendar Creștin Ortodox, 22 octombrie 2021. Ce sărbătoare este vineri

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 05 aug 2022, 05:35

În calendarul creștin ortodox, pe 22 octombrie sunt sărbătoriți Sfinții șapte tineri din Efes și Sfântul Averchie, Episcopul Ierapolei

Sursa: Captură YouTube

Este sărbătoare în calendarul creștin ortodox pe 22 octombrie 2021. Ce sfinți sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă Română în această zi?

Pe 22 octombrie, în calendarul creștin ortodox sunt pomeniți Sfinții șapte tineri din Efes și Sfântul Averchie, Episcopul Ierapolei. Astfel, vineri este sărbătoare importantă pentru toți credincioșii.

Calendar Creștin Ortodox, 22 octombrie 2021. Totul despre Sfinții șapte tineri din Efes și Sfântul Averchie, Episcopul Ierapolei 

Anual, pe data de 22 octombrie, în calendarul creștin ortodox se face pomenirea Sfinților șapte tineri din Efes, dar și a Sfântului Averchie, Episcopului Ierapolei. 

Sfinții șapte tineri din Efes sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă de două ori în timpul anului bisericesc, pe 22 octombrie, dar și pe 4 august. În popor, Sfinții șapte tineri din Efes mai sunt cunoscuți și sub denumirea de cei șapte adormiți. Se spune că în peștera în care au trăit Sfinții șapte tineri din Efe, aflată în Muntele Ohlonului, și-a dat ultima suflare Sfânta Maria Magdalena. Legenda Sfinților șapte tineri din Efes spune că aceștia au fost șapte frați foarte credincioși și care se rugau tot timpul la Dumnezeu pentru ca în

lume să fie pace. Se spune că aceștia ar fi fost zidiți de vii într-o grotă. După 200 de ani, se pare că aceștia ar fi fost găsiți dormind, lucru considerat de toată lumea drept o mare minune. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Când începe postul Craciunului in 2021 și cât ține acesta

Pe 22 octombrie, în calendarul creștin ortodox este pomenit Sfântul Averchie. Acesta a fost episcop al cetății Ierapole din Frigia. Cetatea în care era episcop era populată mai mult de păgâni. Astfel, Sfântul Averchie a decis să intre într-un templu închinat idolilor și să îi distrugă pe aceștia.

Trei păgâni au încercat să îl omoare pe Sfântul Averchie, însă în acel moment, ei au fost cei care au căzut la pământ, iar demonii au părăsit trupurile lor. Toți cei prezenți au considerat că aceasta este o minune, lucru care i-a făcut pe 500 dintre cei care locuiau în cetate să se creștineze.  

Sfântul Averchie a luptat pentru credință și a încercat să convingă cât mai mulți oameni să își întoarcă fața către Dumnezeu. 

Citeste si: Ce blestem poartă veșmintele Sfintei Parascheva? Detaliul pe care toți credincioșii trebuie să îl cunoască

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.