Calendar Creștin Ortodox, 27 decembrie 2021. Zi cu dublă semnificație pentru creștini. Sfântul Ștefan, prăznuit luni de credincioși

Autor: Amalia Georgescu

Sfântul Ștefan, prăznuit pe 27 decembrie 

Sursa: captura youtube

În calendarul creștin ortodox, ziua de 27 decembrie are o dublă semnificație. Este sărbătoare cu cruce roșie pe 27 decembrie, atunci când credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Ștefan.

Pe 27 decembrie este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Aceasta este cea de-a treia zi de Crăciun, dar și ziua din an în care este prăznuit Sfântul Arhidiacon Ștefan.

Calendar Creștin Ortodox, 27 decembrie 2021. Cine a fost Sfântul Arhidiacon Ștefan?

În fiecare an, pe 27 decembrie, credincioșii sărbătoresc a treia zi de Crăciun, dar și pe Sfântul Arhidiacon Ștefan. Credincioșii știu că Sfântul Ștefan este un model de urmat, având în vedere că a fost primul martir al Bisericii și s-a sacrificat pentru credință.

În momentul în care numărul creștinilor a crescut, Apostolii au avut nevoie de șapte bărbați „plini de Duh Sfânt și de înțelepciune” care să ducă mai departe cuvântul lui Dumnezeu. Misiunea lor era să slujească în biserici, dar și să se asigure că învățăturile creștine sunt transmise corect.

Plin de credință și devotament, Sfântul Ștefan și-a luat foarte în serios rolul, acesta fiind primul ales pentru a îndeplini această misiune.

El predica ceea e scria în Evanghelie și pentru că știa foarte bine Scriptura, Sfântul Ștefan era foarte implicat și vorbea din tot sufletul despre Hristos. Ascultându-l, fariseii au decis că felul în care predică nu este unul corect și l-au acuzat de blasfemie. Fiind o acuzație foarte gravă, Sfântul Ștefan a fost condamnat la moarte, iar judecătorul a decis să fie omorât cu pietre.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Învățăturile bisericești spun că Sfântul Ștefan ar fi fost pus în mormântul unui creștin, iar moaștele sale ar fi fost descoperite în anul 415.

Citeste si: Zilele de după Crăciun când nu se spală! Când să nu faci treabă în casă

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ștefan care se rostește pe 27 decembrie

Se spune că cei care se roagă la Sfântul Ștefan pe 27 decembrie vor avea puterea de a trece mai ușor peste greutăți.

Credincioșii se pot ruga la Sfântul Ștefan atât pe 27 decembrie, cât și în restul anului, cerându-i sfântului să le aducă liniște în suflet, sănătate și noroc. 

„Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ștefane, cel ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele mucenicești, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinși de nevoi și ispite; ci te roagă pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea, și să departeze de la noi pe tot vrajmașul cel pornit asupra noastra, prin mânia lui Dumnezeu pentru păcatele noastre.



Roagă-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeași căldură cu care te-ai rugat pentru ucigașii tăi; roagă-te să depărteze de la noi furia celor fără de Dumnezeu și să ne apere pe noi, poporul Sau cel nou ales, ca prin rugăciunile tale fiind mântuiți, să lăudăm bunătatea lui Dumnezeu cea nespusă și pe tine să te mărim în vecii vecilor. Amin!”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ștefan.

Citeste si: Mesaje de Sfântul Ștefan 2021. 30 de urări pe care să le faci sărbătoriților pe 27 decembrie 2021