Calendar Creștin Ortodox 4 septembrie. Doi mari sfinți sunt pomeniți azi. Rugăciunea ce aduce noroc dacă o rostim

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 sep 2022, 20:00

Doi mari sfinți sunt sărbătoriți astăzi

Sursa: Facebook

Ziua de 4 septembrie vine cu pomenirea a doi mari sfinți, Sfântul Mucenic Vavila și Sfântul Prooroc Moise.

În fiecare an, la data de 4 septembrie, creștinii pun mare preț pe această sărbătoare, iar pe lângă rugăciunile ce se țin duminica la biserică, credincișii vor mai spune și rugăciunea ce îl laudă pe Sfântul Mucenic Vavila, ce aduce noroc.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox 2 septembrie 2022. Un mare sfânt este sărbătorit vineri. Rugăciunea pe care trebuie să o spunem astăzi

Cine este Sfântul Mucenic Vavila

Sfântul Mucenic Vavila a fost Episcop al Antiohiei în anul 237, timp de 13 ani, până în anul 250, când împăratul Deciu a declașat una dintre cele mai puternice persecuții împotriva creștinilor, din Imperiul Roman.

Această persecuție i-a vizat pe conducătorii Bisericii Creștine din Imperiu, între primii arestați fiind și Episcopul Antiohiei, Sfântul Vavila.

În timp ce era purtat prin oraș în lanțuri, fiind bătut și supus umilinței publice, trei tineri pe nume Urban, Prilidian și Apolonie mergeau în urma Sfântului, fiind ucenicii acestuia.

Au fost prinși și ei și duși înaintea împăratului, iar împreună cu Sfântul Sfințit Mucenic Vavila au suferit o moarte crudă, prin decapitare, nedorind să renunțe la credința lor în Domnul nostru Iisus Hristos.

Citeste si: Calendar creștin ortodox septembrie 2022. 2 sărbători cu cruce roșie în prima lună de toamnă. Iată în ce zile pică, dar și care sunt sărbătorile cu cruce neagră din luna septembrie

Cine este Sfântul Prooroc Moise

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sfântul Prooroc Moise a fost omul ales de Dumnezeu să scoată poporul evreu din robia egipteană și să îl ducă în Țara Făgăduinței, Canaan. Date despre viața lui aflăm din Cărțile Pentateuhului din Sfânta Scriptură a Vechiului Testament, pe care le-a scris chiar Sfântul Prooroc Moise.

Din acestea aflăm despre nașterea sa și cum l-a izbăvit Dumnezeu, ajungând să fie crescut de fiica Faraonului Egiptului, ca fiu al acesteia.

Timp de 40 de ani va avea statutul de prinț egiptean până când se va hotărî să ia apărarea conaționalilor săi care erau sclavii egiptenilor. Ucide un egiptean, în dorința de a-și apăra conaționalii, faptă despre care află Faraonul Egiptului și, de teama răzbunării, fuge în Madian.

Citeste si: Zodiac chinezesc SEPTEMBRIE 2022: Zodiile în viața cărora apare fericirea! Luna Cocoșului are puterea să transforme dorințele în realitate

Rugăciunea către Sfântul Mucenic Vavila, ce aduce noroc

„Și părtaș obiceiurilor și următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte.

Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învățând și cu credința răbdând până la sânge Sfinșite Mucenice Vavila, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Ca pe uscat umblând Israel, cu picioarele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruința să-I cântăm. Marea Roșie a sângiurilor tale, asemenea cu Moise trecând-o fără de valuri, Sfinte Vavila Fericite, grăiai: să cântăm lui Dumnezeu cântare de biruința. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin”.

Citeste si: Prima zi de școală, 5 septembrie 2022. Peste 3,5 milioane de elevi încep anul școlar 2022-2023

Surse: capital.ro, haihuin2.ro