Calendar crestin-ortodox 7 ianuarie: Rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul, atunci cand esti la ceas de mare necaz! Iata ce trebuie sa rosteasca credinciosii pentru a fi protejati de razbunarea dusmanilor si de paguba!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 07 ian 2019, 10:41

Rugaciunea rostita catre Sfantul Ioan Botezatorul ii ocroteste pe credinciosii care o rostesc la ceas de mare necaz.

Biserica cinsteste amintirea lui in fiecare an: pe 23 septembrie Zămislirea Sfântului, pe 24 iunie  Nasterea Sa, pe 29 august Taierea Cinstitului Sau Cap, pe 24 februarie Prima si cea de a Doua Aflare a Capului Sau, pe 25 mai cea de-a Treia Aflare a Capului, iar pe 7 ianuarie Soborul Sfantului.

 

Rostiti rugaciunea timp de 9 zile la rand si de cate ori va simtiti in pericol, amenintati.

 

 

"O Mergatorule înainte al Domnului si Botezatorule a lui Hristos, Mari si multe sunt vredniciile date tie de Dumnezeu, fiindca tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, dupa fagaduinta si prorocie Ingereasca, te-ai si nascut. Numele tau prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegarii limbii tatatlui tau s-a pecetluit.

Tu, din copilarie, în pustie ai vietuit si, ca o pasare a cerului, desavîrsit neagoniseala ai iubit, cu agurida si cu miere salbatica te-ai hranit. Tu ai fost crinul cel cuvantator al vailor si al pustiilor, care în loc de podoaba hainelor, cu darul cel de sus îmbracand trupul tau, cu peri de camila l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie si calea Domnului o ai pregatit.
Tu, cu duhul si cu puterea lui Ilie, în lume te-ai aratat si nelegiuirea lui Irod si a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu esti martorul cel preavestit al Preasfintei si de viata facatoarei Treimi. Tu pe Mantuitorul catre multimea popoarelor L-ai marturisit si cu degetul tau L-ai aratat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatele lumii. Tu, de catre însusi Domnul, mai mult decat prooroc ai fost marturisit si, dupa Nascatoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om nascut din femeie.
Prin mijlocirea sfintelor si preaputernicelor tale rugaciuni, ajuta-ma sa dobandesc mila lui Dumnezeu si a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urma al sfarsitului meu. Amin."
(sursa: doxologia.ro)

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.