Calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022: Prăznuirea unei mari Sfinte, purtătoare de biruință în nevoi şi necazuri grele. Racla sfântă cu mâna ei dreaptă se află la Biserica Sf Apostoli „Petru și Pavel” din Huși

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 06 apr 2023, 04:45

Calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră în calendar

Sursa: Photo Collage

Calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022. Biserica Ortodoxă prăznuiește joi o mare Sfântă, purtătoare de biruință în nevoi și necazuri grele. Racla sfântă cu mâna ei dreaptă se află la la Biserica Sf Apostoli „Petru și Pavel„ din Huși.

Calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022. Potrivit calendarului creștin, Biserica Ortodoxă prăznuiește joi o mare Sfântă, purtătoare de biruinţă în nevoi şi necazuri grele.

Racla sfântă cu mâna ei dreaptă se află la la Biserica Sf Apostoli „Petru și Pavel„ din Huși și se spune că fiecare creștin care se roagă la ea găsește liniștea sufletească, indiferent cât de mare este zbuciumul care-l frământă.

Citeste si: Racla cu brâul Maicii Domnului a ajuns în România. Rugăciunea rostită cu credință la raclă e vindecătoare de necazuri și boli grele

Calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră 

 

Calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022. Sărbătoare cu cru

ce neagră în calendar joi, atunci când Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sf Mare Muceniță Chiriachi, purtătoarea de biruință în nevoi și necazuri grele. 

Racla sfântă cu mâna  dreaptă a Sfintei Chiriachi se află la la Biserica Sf Apostoli „Petru și Pavel„ din Huși și se spune că fiecare creștin care se roagă la ea găsește liniștea sufletească, indiferent cât de mare este zbuciumul care-l frământă.

Sfânta Muceniță Chiriachi, pe care Biserica Ortodoxă o prăznuiește joi, potrivit calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022, a trăit în zilele împăratului Dioclețian și a plătit cu propria viață credința în Dumnezeu de care nu a vrut să se lepede indiferent la câte chinuri a fost supusă. 

Calendar creștin-ortodox 7 iulie 2022. Sf Mare Muceniță Chiriachi 

Sfanta Muceniță Chiriachi este cinstită în fiecare an pe data de 7 iulie, potrivit calendar creștin-ortodox iulie 2022. 

Sfânta Chiriachi a trăit in secolul al III lea, în vremea împăratului Dioclețian. Sfânta Chiriachi s-a născut din părinti creștini, într-o duminica. Acesta a fost si motivul pentru care Dorotei si Evsevia, părintii ei, i-au pus numele Chiriachi, care in limba greaca înseamna duminică.

Sfanta Chiriachi a refuzat multe cereri de căsătorie, invocând ca ea este logodita cu Mirele Ceresc și că-și dorește sa moara fecioara. Unul din pretendenții respinși i-a spus împăratului Dioclețian că Sfânta Chiriachi este creștină.

Din momentul aflării acestei vești, Sfânta Muceniță va fi supusă la multe chinuri. Acoperită de răni din cap până în picioare, ea va fi tămăduită în chip minunat de un înger.

În urma acestei minuni, mulți păgâni au crezut în Hristos și au primit moartea mucenicească.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sfânta Chiriachi i-a spus ighemonului: "Vezi bine că nicicum nu mă poți întoarce de la credința mea.

Căci de mă arunci în foc, mai înainte de mine Cei Trei Tineri în foc au fost aruncați și prin credință s-au mântuit; iar de mă arunci la fiare, mai înainte de mine marele Daniil Prorocul la fiare a fost aruncat, dar prin credință s-a mântuit; iar de ma arunci în mare, mai înainte de mine Iona Prorocul a fost în pântecele chitului trei zile si trei nopți și prin credință s-a mântuit. 

Dacă tăișului sabiei mă dai, mai înainte de mine Cinstitul Botezător loan sabiei a fost dat si credincioșia lui l-a mântuit. Caci ca și tuturor acestora, mie viata îmi este a muri pentru Hristos."

În urma acestor cuvinte, Sfânta Muceniță Chiriachi a fost ucisă prin tăierea capului, potrivit creștinortodox.ro. 

Citeste si: Pentru a avea parte de belșug și sănătate, evită aceste produse până la Sfântul Ilie. Cele mai vechi tradiții și obiceiuri de Sf Ilie, aducătorul de ploi

Rugăciunea Sf Chiriachi. Calendar creștin-ortodox joi, 7 iulie 2022 

Potrivit calendar-creștin ortodox 7 iulie 2022, joi se rostește rugăciunea Sf Mucenițe Chiriachi, purtătoare de biruință în nevoi și necazuri grele. 

”O, prea sfântă și întru tot lăudată mare muceniță Chiriachi, care pentru Hristos ai pătimit, ca pildă să ne fii de adevărată credință și răbdare, primește acum această smerită rugăciune, de la noi nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri grabnic folositor alergăm, cinstind sfintele tale moaște și chipul icoanei tale, în genunchi, care cu credință, cu adâncă evlavie și cu lacrimi te rugăm:

Înalță cugetul tău, Sfântă muceniță Chiriachi, către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pe Care Roagă-L, iertare de păcate și mare milă să ne dăruiască nouă și poporului cel binecredincios, ploaie la bună vreme, roade îmbelșugate pământului, și bună stare întregii lumi.

Roagă-L să ne dăruiască viață lină și fără de păcat, credința ortodoxă să o întărească, întărâtările ereticilor să le nimicească, pe vrăjmașii noștri să-i îmblânzească, ura să o stingă, dragostea să o înmulțească, războaiele să le oprească și pace lumii să dăruiască.

Citeste si: Calendar creștin ortodox 6 iulie 2022. Prăznuirea unui mare Sfânt, care a primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii și de a scoate duhurile rele

Sfântă Muceniță, dăruiește bună înțelegere soților, căsătorie binecuvântată tinerilor, iubire de fii părinților, copiilor ascultare față de părinți.

Sfântă Muceniță mult pătimitoare, cere de la Hristos- Domnul, pentru noi îndurare și tuturor păcătoșilor îndreptare; înțelepciune ierarhilor, râvnă duhovnicească preoților, împodobire cu virtuți călugărilor, sănătate, iertare de păcate și mântuire, tuturor credincioșilor; fii mijlocitoare înaintea Dreptului Judecător, pentru noi smeriții robii tăi, împreună cu Sfânta de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioara Maria și cu toți sfinții cei bineplăcuți lui Dumnezeu, preamărind pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră: pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Dumnezeu, zicând: Slavă Ție, Dumnezeule cel prea mărit întru Sfinții Tăi, în vecii vecilor! Amin„.

Sursă: doxologia.ro