Calendar creștin ortodox 8 septembrie 2022: Sfânta Maria Mică, cruce roșie în calendar! Rugăciunea grabnic - ajutătoare care alungă necazul și suferința

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 07 iun 2023, 06:20

Calendar creștin ortodox Sf Maria Mică

Sursa: Pixabay

Calendar creștin ortodox 8 septembrie 2022. Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, sărbătoare cu cruce roșie în calendar joi.

Calendar creștin ortodox 8 septembrie 2022. Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși joi, atunci când Biserica Ortodoxă Creștină cinstește nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, așa cum mai este cunoscută această mare sărbătoare.

Tot joi se rostește și rugăciunea grabnic-ajutătoare către Sfânta Născătoare de Dumnezeu care alungă necazul și suferința. 

Citeste si: Calendar creștin ortodox 7 septembrie 2022: Miercuri e cruce neagră în calendar! Ce este bine să facă toți creștinii în această zi de mare sărbătoare

Calendar ortodox 8 septembrie 2022 

Calendar creștin ortodox 8 septembrie 2022. Biserica Ortodoxă sărbătorește nașterea Preasfintei Fecioare Maria în fiecare an la 8 septembrie. După nouă luni de bucurie crescândă, sfânta și dreapta Ana a născut pe Fiica cea Preacurată și binecuvântată, pe Preasfânta Fecioara Maria, pe începătoarea și mijlocitoarea mântuirii oamenilor. Nașterea Ei a umplut de bucurie pe părinții Săi, Ioachim și Ana, cerul și pământul și pe toată lumea din toate vremurile.

Nașterea Preasfintei Fecioarei Maria a fost o zi de mare sărbătoare, de mare cinste și de mare bucurie pentru viitor. Lumea din cele patru laturi ale pământului, ce zăcea în întuneric și în umbra morții, așteptând venirea Răscumpărătorului Mesia-Hristos, se simțea tresărind de o bucurie tainică la nașterea Sfintei Fecioare.

Mulțimea îngerilor din ceruri văzând strălucitele frumuseți ale sufletului Preasfintei Fecioare, privind Darurile cele atât de mari cu care Dumnezeu a înzestrat și a împodobit pe Prunca nou-născută, plini de mari bucurii și mirare, strigau unii către alții:  „Cine este această (Pruncă) minunată,

care apare în calea vieții omenești, înzestrată cu atâtea minunate și îmbelșugate Daruri? Cine este Aceasta ce strălucește ca zorile, frumoasă și plăcută ca luna, aleasă și luminoasă ca soarele, și ca oastea de război, puternică, înfricoșătoare, așezată în linie de bătaie  (Cânt. Cântărilor 6, 9-10)  căreia nimeni nu-i poate sta împotrivă?

Aceasta este Fecioara prezisă de Dumnezeu că va sfărâma capul șarpelui-diavol, proorocită de Profeți că va naște pe Emanuel, Care prin activitatea Sa Mesianică, crucificarea, sacrificiul și proslăvirea Sa, va zdrobi puterile iadului și va elibera pe toți

credincioșii din blestem. Aceasta este împărăteasa cerului și a pământului, bucuria îngerilor și mângâierea oamenilor”.

Citeste si: Mesaje Sfânta Maria Mică 2022. Ce urări să transmiți pe 8 septembrie, atunci când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Calendar creștin 8 septembrie 2022 

Calendar creștin 8 septembrie 2022. Rugăciunea grabnic ajutătoare care alungă necazul și suferința și pe care e bine să o rostim joi, cu ocazia sărbătorii nașterii Maicii Domnului. 

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi.

Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Citeste si: Calendar creștin ortodox septembrie 2022. 2 sărbători cu cruce roșie în prima lună de toamnă. Iată în ce zile pică, dar și care sunt sărbătorile cu cruce neagră din luna septembrie

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți și acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin; necazul meu îl știi, deci dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă mângâiere bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi, în vecii vecilor. Amin.„

Calendar creștin ortodox. Semnificația numelui Maria 

Maria este unul dintre cele mai întâlnite şi mai frumoase nume, deoarece astfel s-a numit Maica Domnului, Fecioara Maria, mama cea după trup a Mântuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos. Maica Domnului este pentru creştini icoana dragostei fără sfârşit, ea rugându-se fără încetare pentru noi, oamenii. Este o pildă vie de sfinţenie, de bunătate şi smerenie. 

Maria este unul dintre cele mai întâlnite şi mai frumoase nume, deoarece astfel s-a numit Maica Domnului, Fecioara Maria, mama cea după trup a Mântuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos. Maica Domnului este pentru creştini icoana dragostei fără sfârşit, ea rugându-se fără încetare pentru noi, oamenii. Este o pildă vie de sfinţenie, de bunătate şi smerenie, potrivit doxologia.ro. 

Maria   - din ebraică:   cea iubită  ,   cea îndrăgită, acest nume fiind cel mai răspândit şi mai drag nume folosit de credincioşii ortodocşi.

Pentru orice fată sau femeie este o binecuvântare să poarte acest sfânt nume, ce arată dragoste, ocrotire şi smerenie, căci doar cel simplu, iubitor şi smerit poate fi îndrăgit şi iubit de cei din jur.   "Iubirea! Este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca până la El."   Michelangelo Buonarotti. 

Sursă: doxologia.ro