Calendar creștin ortodox duminică, 27 februarie 2022. Duminica lăsatului sec de carne. Doi mari sfinți sunt pomeniți astăzi

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 nov 2022, 04:45

În această duminică se lasă sec de carne pentru Postul Paștelui 2022

Sursa: unsplash

27 februarie 2022 este duminica lăsatului sec de carne. Este sărbătoare în calendarul creștin ortodox, în această zi fiind prăznuiți doi mari sfinți.

Postul Paștelui 2022 se apropie, iar în această duminică se lasă sec de carne, fiind Duminica Înfricoșatei Judecăți. Iată ce sfinți sunt prăznuiți în această zi și ce trebuie să facă toți credincioșii pe 27 februarie 2022. 

Calendar creștin ortodox, 27 februarie 2022. Ce reprezintă Duminica Înfricoșatei Judecăți?

În acest an, Duminica Înfricoșatei Judecăți pică pe data de 27 februarie 2022. Aceasta este ziua rânduită de Biserica Ortodoxă Română pentru a se lăsa sec de carne pentru Postul Paștelui 2022.

Ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Practic, după această dată, credincioșii nu mai au voie să consume carne până la sărbătoarea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. 

27 februarie 2022 este ultima zi înaintea Postului Paștelui 2022 în care se mai pot mânca preparate din carne. În această zi, se spune că familia ar trebui să se strângă în jurul mesei și să guste din preparatele „de dulce”.

În această duminică se lasă sec doar de carne, ceea ce înseamnă că mai pot fi consumate pentru încă o săptămână ouă, lapte sau brânză.

Pe data de 7 martie 2022 începe Postul Paștelui, cel mai lung și mai restrictiv din timpul anului. 

Citeste si: Zilele cu dezlegare la pește în 2022 din Calendarul Ortodox. Când poți consuma pește, chiar dacă ții post

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Calendar creștin ortodox, 27 februarie 2022. Cine au fost Sfinții Procopie Decapolitul și Talaleu?

În calendarul creștin ortodox, pe 27 februarie 2022 sunt prăznuiți și Sfinții Procopie Decapolitul și Talaleu. 

Sfântul Procopie Decapolitul și-a dedicat viața credinței încă de la o vârstă foarte fragedă. Acesta a fost atras de credință și a fost un mare apărător al icoanelor. Acesta a fost motivul pentru care Sfântul Procopie Decapolitul a fost arestat și supus la chinuri grele.

Sfântul Procopie Decapolitul a trecut la cele veșnice după o lungă perioadă pe care a petrecut-o în sihăstrie, potrivit crestinortodox.ro.

În ceea ce îl privește pe Sfântul Talaleu, Biserica Ortodoxă amintește că acesta a fost monah la Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit de lângă Ierusalim, iar ulterior, Sfântul Talaleu a hotărât să trăiască într-un cimitir. Sfântul Talaleu era făcător de minuni, fiind înzestrat de Dumnezeu cu acest har, astfel că nu erau deloc puțini cei care îl căutau pentru a le oferi alinare.

Sfântul Talaleu a trecut la cele veșnice în anul 460.

Citeste si: Buna Vestire 2022. Pe ce dată pică Buna Vestire anul acesta

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.