Ce rugăciune este bine să rostești marți, 6 iunie, de ziua Sfântului Ilarion cel Nou?
Cine a fost Sfântul Ilarion cel Nou?
Sfântul Ilarion cel Nou s-a născut în jurul anului 773, din părinți drept-credincioși. Sfântul Ilarion s-a călugărit la vârsta de 20 de ani, în Mănăstirea Xirochipiu, din Constantinopol. A plecat la Mănăstirea Dalmat și a ajuns starețul acesteia. El a fost ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul și următorul vieții Sfântului Ilarion cel Mare, al cărui nume cu cinste l-a purtat.
Când pe scaunul imperial a urcat fiul lui Mihai, Teofil (829-842), Sfântul Ilarion cel Nou a fost exilat pe insula Afusiei, până când la putere a venit binecredincioasa împărăteasă Teodora (842-856), care a reintrodus icoanele în Biserică și a permis convocarea unui sinod în martie 843, la Constantinopol.
Sfântul Ilarion cel Nou a revenit la Mănăstirea Dalmat și a trecut la cele veșnice la vârsta de 70 de ani.
Ce rugăciune este bine să citești pe 6 iunie?
În această zi, este bine să citiți rugăciunea Sfântului Ilarion cel Nou, aceasta fiind ideală pentru cei bolnavi și nu numai.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
“Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Ilarion.
Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cerești, tămăduiești pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.”Tot în această zi este pomenit Sfântul Cuvios Visarion
Pe data de 6 iunie, mai este sărbătorit și Sfântul Cuvios Visarion.
Întors în localitatea unde s-a născut, l-a avut duhovnic pe Cuviosul Isidor Pelusiotul cu care se sfătuia adesea. Toată averea sa, rămasă de la părinți, le-a împărțit-o oamenilor săraci și mănăstirilor, după care a ales să se călugărească și să devină monah.
Este cunoscut faptul că, timp de 40 de zile Sfântul Cuvios Visarion a stat nemișcat, într-un singur loc, în post și rugăciune, arătând ca un stâlp neclintit, în mijlocul unor mărăcini. Cu ajutorul rugăciunilor sale, a reușit să aducă ploaia, de mai multe ori, în perioadele de secetă, precuma procedat și Sfântul Ilie.
Citește și: Calendar Ortodox duminică, 4 iunie 2023: Rusaliile – Pogorârea Duhului Sfânt. Este sărbătoare cu cruce roșie
Sântul Visarion adormea foarte rar, iar atunci dormea puțin și stând în șezut. Își petrecea timpul de unul singur fără să poarte după el averi sau mâncare, ziua suferind de căldură, iar noaptea de ger. Oamenii care reușeau să îl zărească îl vedeau tot timpul plângând.
A murit la bătrânețe și a fost îngropat cu mare cinste de către creștini.
Sursă: crestinortodox.ro