Calendar Creștin Ortodox miercuri, 7 iunie 2023: Ce Sfânt este sărbătorit în această zi și ce rugăciune este bine să citești?

Autor: Cristina Mocanu

Miercuri, 7 iunie 2023, este bine să citești această rugăciune pentru sănătate și spor în casă.

Ce rugăciune este bine să rostești miercuri, 7 iunie 2023 și ce Sfânt este sărbătorit?

Ce Sfânt este sărbătorit miercuri?

Pe data de 7 iunie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Teodot, episcopul Ancirei. Sfântul Teodot a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. A fost episcop al Bisericii din cetatea Ancira Galatei. El îi adăpostea pe creștinii prigoniți.

Teodot îi ajuta în taină cu toate cele necesare pe creștinii care scăpaseră de persecuții. Aduna trupurile creștinilor omorâți și le îngropa.

Citește și: Duminica Tuturor Sfinților 2023: Pe ce dată se sărbătorește și ce semnificație are această zi?

În perioada aceea, șapte fecioare au fost torturate pentru credința lor în Hristos, iar în cele din urmă au fost înecate într-un lac.

Una dintre acestea, Sfânta Tecusa, i-a apărut în vis lui Teodot și i-a cerut să scoată trupurile lor din lac și să le îngroape. Astfel, în urma acestui vis, Teodot a ieșit împreună cu un credincios să împlinească dorința muceniței. Conduși de un înger al Domnului, el a reușit să găsească trupurile fecioarelor și să le îngroape. Din păcate, cel care l-a ajutat a ajuns să îl trădeze pe Teodot și să îl pârască judecătorului.
După ce acesta a fost supus la mai multe chinuri, a primit mucenicia prin tăierea capului.

Ce rugăciune este bine să rostești pe data de 7 iunie?

“Sfinte Sfințite Mucenice Teodot, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Soarele cel înțelegător, avându-te pe tine la înălțimea Bisericii Sale stea luminată de Dumnezeu, tot pământul l-a luminat, cu strălucirile chinurilor tale, fericite.

Sfinte Sfințite Mucenice Teodot, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Din vârsta tinereț ilor fiind dat lui Dumnezeu, Sfinte Sfințite Mucenice Teodot, lămurit ți-ai luminat sufletul cu virtuți date de Dumnezeu și ai împodobit lumea cu cinstitele tale chinuri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.

Vestitul mucenic înțelegând mrejele înșelăciunii întinse pe pământ, umbla pretutindenea întărind prin har și cu învățături sufletele credincioșilor.

Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Din prisosul milostivirii plecând cerurile, S-a pogorât Fiul lui Dumnezeu și S-a întrupat din Tine, Preacurată, ca să mântuiască pe oameni de înșelăciunea șarpelui. Amin”.

Citește și: Noaptea de Sânziene 2023: Tradiții și obiceiuri românești

Ce rugăciune este bine să citești miercurea, pentru iertarea păcatelor?

”Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăției Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.”

 

Sursă: crestinortodox.ro