Calendar creștin ortodox noiembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna noiembrie 2021

Autor: Bianca Hriscu
calendar crestin ortodox noiembrie 2021 Foto(4)

Calendarul creștin ortodox pentru luna noiembrie 2021

Sursa: PixaBay

În calendarul creștin ortodox sunt mai multe sărbători religioase importante în luna noiembrie. Iată ce sfinți sunt sărbătoriți, când sunt sărbători cu cruce roșie și neagră, dar și când începe Postul Crăciunului.

Calendarul creștin ortodox pentru luna noiembrie 2021 aduce în atenția credincioșilor o serie de sărbători importante, unele marcate cu cruce roșie, iar altele cu cruce neagră. Tot în luna noiembrie începe și Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului și pentru că este unul dintre cele mai importante posturi de peste an, credincioșii îl respectă cu strictețe. Iată când pică cele mai importante sărbători ale lunii noiembrie și cum arată calendarul creștin ortodox pentru luna noiembrie 2021. 

Calendar creștin ortodox noiembrie 2021. Ce sărbători cu cruce roșie sunt în luna noiembrie 2021?

Conform calendarului creștin ortodox al lunii noiembrie 2021 există mai multe sărbători importante, marcate cu cruce roșie. Prima sărbătoare cu cruce roșie este pe data de 8 noiembrie 2021, atunci când în calendarul creștin ortodox sunt sărbătoriți Sfinții Mihail si Gavriil. Această sărbătoare reprezintă un prilej de bucurie pentru toți cei care poartă numele celor doi sfinți și care își serbează onomastica pe data de 8 noiembrie.

O altă sărbătoare care are o importanță majoră pentru credincioși și care este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox pică pe 21 noiembrie. La această dată este sărbătorită Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Este vorba despre o sărbătoare cu cruce roșie și de care se leagă foarte multe tradiții și superstiții.

Ultima sărbătoare cu cruce roșie din luna noiembrie este cea dedicată Sfântului Andrei.

Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit pe data de 30 noiembrie. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox, motiv pentru care românii îi acordă o atenție deosebită. Mai mult decât atât, pentru că foarte mulți români poartă numele Sfântului Apostol Andrei, în casele lor este prilej de sărbătoare. 

Sărbători cu cruce neagră în calendarul creștin orodox al lunii noiembrie 2021

În calendarul creștin ortodox al lunii noiembrie sunt 8 sărbători cu cruce neagră. Iată în ce zile din luna noiembrie pică aceste sărbători.

9 noiembrie: Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer

11 noiembrie: Sfântul Mina

12 noiembrie: Sfântul Atanasie Todoran

13 noiembrie: Sfântul Ioan Gură de Aur

15 noiembrie: Începutul Postului Nașterii Domnului, Sfântul Paisie de la Neamț

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

20 noiembrie: Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul

23 noiembrie: Sfântul Cuvios Antonie de la Iezeru Vâlcea

25 noiembrie: Sfânta Muceniță Ecaterina

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox, luni, 1 noiembrie 2021. Ce mare sărbătoare este astăzi

Când începe Postul Crăciunului 2021? Iată când se lasă sec pentru Postul Nașterii Domnului 

Postul Crăciunului este printre cele mai importante din calendarul creștin ortodox. Conform calendarului ortodox al lunii noiembrie, pe 14 noiembrie se lasă sec pentru Postul Nașterii Domnului, urmând ca pe data de 15 noiembrie 2021 să înceapă Postul Crăciunului.

Postul Crăciunului este mai scurt decât Postul Paștelui și mai puțin restrictiv. Mai exact, Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se încheie pe 25 decembrie, atunci când credincioșii sărbătoresc Nașterea Domnului. În timpul postului există mai multe zile în care este dezlegare la pește, mai exact pe 21 noiembrie, 28 noiembrie și pe 30 noiembrie.

În zilele de 16, 18, 23 și 25 noiembrie, credincioșii au dezlegare la ulei și vin.

În Postul Crăciunului, credincioșii ar trebui să se abțină de la toate alimentele de origine animală. În plus, această perioadă de post poate fi privită ca o ocazie pentru purificarea trupului și sufletului, acesta fiind motivul pentru care credincioșii sunt îndemnați să facă fapte bune și să le ceară iertare celor cărora le-au greșit. 

Citeste si: Câte zile libere vor mai avea românii în 2021? Cum arată calendarul zilelor libere

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.