EDU.RO a publicat Rezultate Definitivat 2022
EDU.RO a publicat Rezultate Definitivat 2022. Candidații care au susținut proba scrisă în cadrul examenului de definitivare în învățământ află notele inițiale pe care le-au obținut în urma corectării lucrărilor.
Rezultate Definitivat 2022 pot fi văzute pe definitivat.edu.ro.
Candidații nemulțumiți de notele afișate au la dispoziție procedura contestației. Înregistrarea contestațiilor are loc, potrivit Calendar Definitivat 2022, în zilele de 27-28 iulie 2022.
Candidații vor susține miercuri, 20 iulie 2022, proba scrisă la Definitivat 2022. Află când se afișează rezultatele și care este procedura de depunere a contestațiilor la examenul de definitivare în învățământ- DEFINITIVAT 2022 .
Citeste si: Calendar DEFINITIVAT 2022. Când află candidații rezultatele la proba scrisă la examenul de Definitivat 2022
Rezultate Definitivat 2022. Notele pentru fiecare județ
Rezultate Definitivat 2022 Județul Alba
Rezultate Municipiul București
Rezultate Județul Bistriţa-Năsăud
Rezultate Județul Caraş-Severin
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Proba scrisă DEFINITIVAT 2022
Proba scrisă la examenul de DEFINITIVAT 2022 va fi susținută miercuri, 20 iulie 2022, de către candidații câtre candidații care vor da examenul de definitivare în învățământ.
Potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației, proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ- DEFINITIVAT 2022, va fi susținută miercuri, 20 iulie 2022.
Candidaţii şi profesorii asistenţi nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate. Acestea vor fi depuse şi sigilate în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.
Plicurile secretizate cu subiecte vor fi distribuite în sălile de examen de către preşedintele comisiei de examen, împreună cu secretarul comisiei, astfel încât, la ora 10:00, acestea să poată fi desfăcute, în prezenţa candidaţilor.
După ce a fost deschis plicul cu subiectele, niciun candidat nu mai poate părăsi sala decât dacă predă lucrarea şi semnează de predare. Candidaţii care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine examenul în sesiunea respectivă.
După ce au primit subiectele, profesorii „verifică dacă au primit subiectul corespunzător specializării/disciplinei de examen şi semnează pentru conformitate în tabelul pus la dispoziţie de profesorii asistenţi responsabili de sală”, potrivit documentului.
Când se afișează rezultatele la Definitivat 2022
Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației, ziua când se afișează rezultatele la Definitivat 2022 este ziua de 27.07. 2022, dată la care se vor afișa primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ- DEFINITIVAT 2022, rezultate ce pot fi contestate de candidații nemulțumiți de nota obținută.
DEFINITIVAT 2022. Depunerea contestațiilor
Candidații care au susținut proba scrisă în cadrul examenului de DEFINITIVAT 2022 și care au fost nemulțumiți de rezultatele afișate în data de 27.07.2022 au la dispoziție procedura de contestare.
Contestațiile la rezultatele afișate în cadrulul examenului de DEFINITIVAT 2022 pot fi depuse, conform calendarului de Definitivat 2022, în următoarea perioadă:
- 27.07 – 28.07.2022 : Înregistrarea contestațiilor
- 28.07 – 3.08.2022: Soluționarea contestațiilor
- 4.08.2022: Afișarea rezultatelor finale
- 4.08 – 9.08.2022: Transmiterea la Ministerul Educației a tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați
9.08 – 16.08.2022 : Validarea rezultatelor examenului prin ordin al Ministrului Educației
Citeste si: Definitivat 2022. În ce constă examenul de Definitivat
Etape examen național de Definitivat 2022
Examenul naţional de definitivare în învăţământ cuprinde:
- etapa I, eliminatorie – realizată de către inspectoratele şcolare în perioada stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constând în evaluarea activităţii profesionale la nivelul unităţii de învăţământ, evaluarea portofoliului profesional personal şi în susţinerea a cel puţin două inspecţii la clasă;
- etapa a II-a, finală – realizată la finalizarea stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constând într-o examinare scrisă, pe baza unei tematici şi a unei bibliografii aprobate de Ministerul Educaţiei, pentru fiecare specialitate în parte.
Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.
Cadrelor didactice angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învăţământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ respectivă, în condiţiile legii.
Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învăţământ, în condiţiile prezentului articol, pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.
Sursă: edupedu.ro