Calendar ortodox 19 decembrie. Rugaciunea catre Sfantul Mucenic Bonifatie pentru cei cazuti in patima betiei

Author: L.S.
Actualizat: 27 nov 2020, 14:20

Calendar Ortodox. Pe data de 19 decembrie este prăznuit Sfântul Mucenic Bonifatie. Iata rugaciunea care ii va ajuta pe cei cazuti in patima betiei.

Sfântul Mucenic Bonifatie a trăit pe vremea împăratului Diocleţian, fiind rob al unei femei din aristocraţia romană, pe nume Aglaia, fiica prefectului Romei, potrivit crestinortodox.ro.

Sfântul Mucenic Bonifatie era milostiv, iubitor de străini şi îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiţi. La fel şi stăpâna lui era milostivă şi avea evlavie către Sfinţii Mucenici. După un timp, viaţa lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaia, a mers în ţinutul Ciliciei pentru a aduce oseminte de martir, căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri şi ajutor. Ajuns acolo şi văzând râvna şi credinţa mucenicilor, se converteşte şi este el însuşi dat pe mâinile călăilor.

A fost chinuit şi decapitat, trupul său a fost răscumpărat cu bani mulţi de Aglaia şi înmormântat aproape de Roma. Mai târziu, aceasta a zidit o biserică mare în numele Sfântul Mucenic Bonifatie.

Calendar ortodox 19 decembrie. Rugaciunea catre Sfantul Mucenic Bonifatie pentru cei cazuti in patima betiei

" O, mult pătimitorule și întru tot lăudate Mucenice Bonifatie! La acoperământul tău alergăm acum: rugăciunile noastre, ale celor ce te lăudăm, nu le lepăda, ci cu milostivire auzi-ne. Vezi pe frații și pe surorile noastre care de greaua neputință a beției sunt ținuți și pentru aceasta cad de la Maica lor, Biserica lui Hristos, și de la mântuirea veșnică.

O, Sfinte Mucenice Bonifatie! Atinge-te de inima lor cu harul cel dat ție de la Dumnezeu, degrabă scoală-i din căderile păcătoase și la mântuitoarea înfrânare adu-i pe ei. Roagă-L pe Domnul Dumnezeu, pentru Care ai pătimit, ca iertându-ne nouă greșelile noastre să nu întoarcă mila Sa de la fiii Săi, ci să întărească întru noi trezvia și întreaga înțelepciune, să ajute cu dreapta Sa celor ce au făcut mântuitorul legământ al trezviei ca să-l păzească ziua și noaptea până întru sfârșit, întru El priveghind, și întru El să dea răspuns bun la Judecata cea Înfricoșată.

Primește, bineplăcutule al lui Dumnezeu, rugăciunile mamelor ce varsă lacrimi pentru copiii lor, ale femeilor cinstite care se tânguiesc pentru soții lor, ale copiilor orfani și sărmani părăsiți de către bețivi, ale celor care la icoana ta cădem, și să ajungă această plângere a noastră la Scaunul Celui Preaînalt, ca tuturor cu ale tale rugăciuni să ne dăruiască sănătatea și mântuirea sufletelor și trupurilor, iar mai vârtos Împărăția Cerurilor. Acoperă-ne și ne păzește de vânarea celui viclean și de toate cursele vrăjmașului; în ceasul ieșirii noastre, ajută-ne să trecem fără împiedicare prin vămile văzduhului și cu rugăciunile tale ne izbăvește de osânda cea veșnică.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Roagă-L pe Domnul să ne dăruiască dragoste nefățarnică și neclintită de Patria Cerească înaintea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți ai Sfintei Sale Biserici, ca să ne acopere mila lui Dumnezeu în nesfârșiții veci ai vecilor. Amin."

sursa: dcnews si doxologia

Citeste si: Rugăciune de Revelion. Se spune că face minuni și aduce prosperitate în noul an

Citeste si: Rugăciune căsătorie. Ce să rostească fetele nemăritate pentru a-și găsi alesul

Citeste si: Rugăciune zilnică. Ce să rostești zi de zi pentru bunăstare

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.