Calendar Ortodox 27 august 2023: Ce sărbătoare este duminică? Rugăciunea făcătoare de minuni

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 aug 2023, 16:00

Ce sărbătoare este duminică?

Sursa: Facebook Dumnezeu & Maica Domnului

Calendar Ortodox 27 august 2023. Sărbătoare pe 27 august, atunci când creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Fanurie.

Calendar Ortodox 27 august 2023, data la care Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sfântul Mucenic Fanurie, sfântul ce a urmat cuvântul Domnului încă de la o vârstă fragedă.

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care este bine să o rostești pe 27 august! 

Citește și: Calendar Ortodox 18 august 2023: Ce sărbătoare este azi? Rugăciunea pentru îndeplinirea dorințelor

Calendar Ortodox 27 august 2023

Sfântul Mucenic Fanurie este sărbătorit în fiecare an la data de 27 august, și-a trăit viața în insula Rodos, fiind băiatul cel mare al unei familii bogate, cu 13 suflete. Când Sfântul Mucenic Fanurie avea doar 12 ani, tatăl acestuia a fost ucis de hoți, astfel acesta a fost nevoit să ia toate îndatoririle acestuia, însă la scurt timp hoții au venit la mama lui, păcălind-o pentru bani.

Familia bogată și-a pierdut din avere la puțin timp după decesul bărbatului, iar femeia se chinuia întotdeauna de pe o zi pe alta. Sfântul Mucenic Fanurie și-a urmărit mama pentru a observa unde pleacă noaptea, iar când a văzut că aceasta dansa într-un bar, acesta a strigat-o, iar femeii i s-a făcut rău și a leșinat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De supărare și rușine, Sfântul Mucenic Fanurie s-a refugiat în singurătate și pustietate, unde Dumnezeu a făcut ca acesta să fie găsit de un pustic ce trăia după cuvântul Domnului. Bătrânul l-a strigat pe nume și l-a luat să locuiască cu el într-o peșteră din vârful unui munte, iar după o perioadă îndelungată, acesta a reușit să își ierte mame și să se boteze. După acest moment important a vrut să îi ceară iertare mamei sale, însă aceasta murise, astfel că acesta a urmat să trăiască în sihastrie, cu post aspru, împărtășanie deasă, rugăciune și milostenie. 

Sfântul Mucenic Fanurie a fost bănuit că este vrăjitor, iar după ce aceste cuvinte au ajuns la urechile împăratului, acesta a cerut decapitarea acestuia, lăsând în doliu o lume întreagă, relatează pravila.ro

Citește și: Calendar Ortodox 17 august 2023: Sărbătoare cu cruce neagră joi! Doi mari sfinți sunt pomeniți astăzi

Sărbătoare 27 august

Canon de rugăciune la Sfântul Mucenic Fanurie, sărbătorit pe 27 august în calendarul creștin

Către tine, Sfinte Mucenice Fanurie, înălțându-ne gândurile, noi, păcătoșii, cu umilință și cu căldură te rugăm: caută dintru înălțimea cea plină de slavă a cerurilor, unde, prin viața ta Sfântă și prin chinurile tale mucenicești pentru Hristos, ți-ai dobândit sălășluire veșnică, și te milostivește de suferințele, durerile, pătimirile, necazurile, amărăciunile și strâmtorările noastre.

Și te roagă cu îndrăzneala pe care ai agonisit-o, către Stăpânul tău ceresc și Dumnezeul nostru, să ne ierte păcatele pe care cu știință și cu neștiință, pururea, ca niște robi nevrednici săvârșim, și să nu se mânie pe noi până în sfârșit, pentru puținătatea dragostei noastre față de El și față de aproapele nostru; ci să fie pururea plin de milostivire față de noi și să îndepărteze de la noi toată suferința și durerea, toate patimile și necazurile, toate amărăciunile și strâmtorările, zidind în noi cuget curat, ca să putem rupe cu viața noastră de păcat de până acum, și privind la ceruri, să ne înflăcărăm de dorul de a deveni și noi bineplăcuți lui Dumnezeu. Așa, Sfinte Mucenice Fanurie, fii povățuitorul și îndrumătorul nostru pe cărările cele necunoscute ale vieții, pentru ca urmând pilda credinței și a dragostei tale față de Hristos, să ne învrednicim de darurile tale, pentru iubirea de oameni și binecuvântarea Marelui nostru Dumnezeu; și trecând dintru această viață pământească, să ne bucurăm, laolaltă cu tine și cu toți cei bineplăcuți din veac ai Domnului, de împărăția cea nesfârșită a cerurilor și de partea celor drepți, ca împreună cu toți și înconjurați de cereștii îngeri, să aducem slavă, cinste și închinăciune lui Dumnezeu Celui slăvit în Treime, în vecii vecilor. Amin!