Calendar ortodox 27 mai 2021. Crestinii praznuiesc astazi un mare Sfant facator de minuni! Iata ce rugaciune poate fi rostita la vreme de boala!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 25 iul 2022, 07:40

Potrivit calendarului ortodox, an de an la data de 27 mai, Biserica crestin-ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ioan Rusul, mare facator de minuni!

Astazi, 27 mai, ca in fiecare an la aceasta data, Biserica Ortodoxa il cinsteste pe Sfantul Ioan Rusul, care a savarsit multe minuni si inca ii ajuta pe cei credinciosi. Anul acesta praznicul Sfantului Iona Rusul a picat in cea de-a cincea saptamana, dupa Sfintele Pasti, intr-o zi de joi, cand crestinii ortodocsi nu postesc insa se pot ruga cu credinta in suflet catre Sfantul Ioan Rusul.

Cine a fost Sfantul Ioan Rusul

Conform crestinortodox.ro, Sfantul Ioan Rusul a venit pe lume intr-un sat din Rusia. Nu se cunoaste cu exactitate anul nasterii sale, insa cu aproximatie este vorba despre 1690.
Sfantul Ioan Rusul s-a inrolat in armata rusa in timpul razboiului impotriva turcilor, din anul 1711. Acesta ajunge insa sa fie luat prizonier de catre tatari mai tarziu in vremea luptelor pentru independeta Azofului si a fost ulterior vandut unui ofiter din armata otomana.


De regula prizonierii luati de armata turca, erau rapid convertiti la religia musulmana, insa Ioan Rusul a refuzat categoric sa renunte la credinta sa in Iisus Hristos, preferand sa indure chinuri si torturi groaznice din partea otomanilor.

Biserica ortodoxa a consemnat faptul ca Sfantul Ioan Rusul ajunsese ingrijitor de animale in timp ce a fost prizonier. Insa a continuat sa se roage lui Dumnezeu si chiar sa mearga la biserica inchinata Sfantului Gheorghe, unde se impartasea.


Acesta a primit de la Dumnezeu harul de a putea sti cand ii va sosi sfarsitul. Astfel, Sfantul Ioan Rusul s-a impartasit pentru ultima data si apoi a trecut la viata vesnica, in anul 1730.
Sfantul Ioan Rusul a savarsit minuni atat in timpul vietii cat si dupa trecerea sa la cele vesnice.
Initial Sfintele Sale Moaste au fost adapostite la Biserica Sfantul Gheorghe, insa ulterior, in anul 1922, acestea au ajuns pe insula Evia din Grecia, in orasul Procopie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rugaciune inchinata Sfantul Ioan Rusul care se rosteste la vreme de boala!

Crestinii ortodocsi respecta cu evlavie sarbatoarea Sfantului Ioan Rusul, la data de 27 mai.

Credinciosii aflati la vreme de neacazuri sau boli, se pot ruga catre Sfantul Ioan Rusul, care poate trimite binecuvantare asupra lor. Astazi, cand Biserica ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ioan Rusul, crestinii pot rosti rugaciunea urmatoare, ce ii poate apara de boli crunte si de mari necazuri, daca este rostita cu multa smerenie si evlavie:

"Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire.

Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu. Știu că prin boala trupului, sufletul se curățește, și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune.
De aceea dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.
Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor. Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!", potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: Rugaciunea de luni. Ce este bine sa rostesti la fiecare inceput de saptamana

Citeste si: Când pică în 2021 Înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare care are loc după Paște