Calendar ortodox 3 iunie 2021. Sarbatoare importanta astazi pentru crestinii ortodocsi! Nu uitati sa le spuneti "La multi ani!" sarbatoritilor!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 03 iun 2021, 12:36
Sfanta Mucenita Paula Fecioara este praznuita la data de 3 iunie.
Sursa: doxologia.ro

Calendarul crestin-ortodox aminteste credinciosilor ca asta sunt praznuiti Sfanta Mucenita Paula Fecioara, Sfantul Mucenic Luchilian si Sfantul Ipatie.

Biserica Ortodoxa ii cinsteste in fiecare an, la data de 3 iunie, pe Sfintii Mucenici Paula Fecioara, Luchilian si Ipatie, care au lasat o amprenta importanta asupra crestinismului. Anul acesta cele trei praznice au picat in cea de-a sasea saptamana dupa Invierea Domnului, intr-o zi de joi, in care credinciosii pot inchina rugaciuni celor trei Sfinti si totodata pt transmite urari de bine celor care isi sarbatoresc astazi onomastica.

Numele Sfintei Mucenite Paula Fecioara este purtat in zilele noastre de catre multe femei.

Cine a fost Sfanta Mucenita Paula Fecioara?

Potrivit crestinortodox.ro, cea care avea sa devina Sfanta Mucenita Paula s-a nascut intr-o familie de crestini, din orasul Nicomidia, pe teritoriul Asiei Mici, in Turcia de astazi, la finalul secolului al III-lea. Aceasta a fost crescuta si educata de parintii sai in spiritul crestinismului si a deprins inca din copilarie dragostea si credinta in Dumnezeu.

Insa la acea vreme credinciosii crestini erau prigoniti si obligati prin torturi si chinuri grele sa renunte la crestinism si sa devina pagani.

Paula obisnuia sa mearga in locurile in ca erau inchisi crestinii pentru a le alina suferinta si a le da o mana de ajutor. Desi ajunge la varsta maritisului, Paula refuza sa se casatoreasca, ci dimpotriva isi apara fecioria si decide sa se dedice doar credintei in Dumnezeu.

Dupa moartea parintilor sai, Paula a mostenit intreaga avere a familiei, pe care a impartit-o celor aflati la grele incercari si nevoi si pentru a-i ingriji pe crestinii din temnite.

La acea vreme Sfantul Luchilian se afla in inchisoare alaturi de multi alti crestini prigoniti, iar Paula obisnuia sa mearga sa ii asculte invataturile grabnic folositoare. Insa in cele din urma Paula a fost si ea intemnitata alaturi de ceilalti Sfinti crestini si dupa multe chinuri suferite peste care a reusit de fiecare data sa le depaseasca datorita ajutorului primit de la Dumnezeu, Paula

a fost condamnata la moarte, alaturi de Sfantul Luchilian si de alti tineri crestini.

Astfel, Paula a devenit o Sfanta martira care s-a zbatut cu pretul vietii pentru credinta in Dumnezeu si totodata a fost si va dainui drept un model de iubire a aproapelui, deoarece a ingrijit cu multa iubire pe alti martiri ai acelor vremuri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astăzi, 3 iunie, cad este praznuita Sfanta Paula, credinciosii crestin-ortodocsi ii sarbatoresc si pe cei sau cele care poartă numele Sfintei Mucenite Paula. În religia crestina, numele Paula provine de la Sfantul Apostol Pavel, considerat drept un importanta figura a bisericii crestine. La multi ani, tuturor celor care poarta numele de Paul sau Paula!

Citeste si: Cele mai importante sarbatori crestin-ortodoxe in luna iunie! Iata cand se praznuiesc anul acesta Inaltarea Domnului si Rusaliile!

Citeste si: Calendar ortodox 1 iunie 2021. Un mare Sfant, considerat intemeietorul filosofiei crestine, este praznuit astazi!