CALENDAR ORTODOX 7 SEPTEMBRIE. Este total interzis să faci aceste lucruri în Ajun Nașterii Maicii Domnului

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 aug 2022, 09:20
Ce trebuie să respectăm în Ajunul Nașterii Maicii Domnului
Sursa: PixaBay

În fiecare an, pe 7 septembrie, creștinii respectă mai multe tradiții în Ajunul Nașterii Maicii Domnului.

CALENDAR ORTODOX 7 SEPTEMBRIE. În această zi, creștinii respectă mai multe tradiții pentru că este Ajunul Nașterii Maicii Domnului, care este sărbătorit pe 8 septembrie. Iată ce nu trebuie să faci în această zi!

CALENDAR ORTODOX 7 SEPTEMBRIE. Ajunul Nașterii Maicii Domnului

Pe 8 septembrie o sărbătorim pe Sfânta Maria Mică, o sărbătoare foarte importantă pentru creștinii români.

Încă din Ajun se respectă mai multe tradiții și obiceiuri în cinstea Maicii Domnului.

Citeste si: SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Ce fructe este bine să împarți pe 8 septembrie, de Sfânta Maria? Iată ce se face de Nașterea Maicii Domnului

Așadar, toți creștinii se pregătesc în această zi pentru Nașterea Maicii Domnului. Este foarte important să nu lucrăm, să nu facem curat sau să spălăm.

Cei care lucrează pe 7 septembrie și în ziua sărbătorii Nașterii Maicii Domnului va avea parte inevitabil de ghinion. Se spune că femeilor li se altera mâncarea pe care au gătit-o și bărbaților li se vor defecta utilajele cu care lucrează.

În plus, nu se coase, nu se spală rufe și nu este în regulă nici să ne spălăm pe cap. Se spune că părul nostru se va deteriora dacă nu respectăm obiceiurile.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si:// Mesaje de Sfânta Maria Mică 2021// Cele mai frumoase și mai amuzante mesaje pe care să le trimiți de Sf Maria Mică

Este recomandat să preparăm din ajun cele mai bune preparate pe care să le servim familiei pe 8 septembrie.

Totodată, se și împarte spre seară, înainte de apusul soarelui.

Ce sfinți prăznuim pe 7 septembrie

Pe 7 septembrie îi mai sărbătorim și pe Sfântul Mucenic Sozont și Cuvioșii Simeon și Amfilohie de la Pângărați. Cei trei sfinți au fost total dedicați Domnului, așa că au răspândit cuvântul Lui peste tot în lume.

Este bine, pe 7 septembrie, să spunem o rugăciune în cinstea Sfinților sărbătoriți în această zi.

“Sfinţilor Preacuvioşi Părinţi Simeon şi Amfilohie, primiţi a noastră rugăciune şi mijlociţi nouă mila Celui Preaînalt. Izbăviţi-ne cu rugăciunea voastră, Preacuvioşilor, de relele ce vin asupra noastră, ca neîncetat să vă lăudăm pe voi. Ştiţi neputinţa firii noastre, dar şi credinţa noastră o vedeţi şi suspinurile noastre le auziţi; nu ne lăsaţi, Sfinţilor Părinţi, când alergăm la voi.

Rugaţi-vă Mântuitorului Iisus Hristos pentru noi, nevrednicii, să ierte greşelile noastre şi să ne dea dragoste curată şi putere a face tot binele spre slava Preasfântului Său nume.

Ne rugăm vouă: ajutaţi-ne, Sfinţi Părinţi, că deşi am greşit din ispita celui rău, dar cu inima zdrobită la voi alergăm să ne ocrotiţi de săgeata cea ucigătoare a vrăjmaşului care răneşte de moarte sufletele noastre; izbăviţi-ne de neputinţele noastre sufleteşti şi trupeşti, mijlociţi pentru Ţara în care v-aţi născut şi v-aţi desăvârşit, ocrotiţi mănăstirea întemeiată de voi şi pe toţi creştinii care aduc slavă, mulţumită şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.