Calendar ortodox 9 decembrie. Mare sarbatoare pentru crestini: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria

Autor: L.S.
Actualizat: 09 dec 2019, 08:55

Azi se sărbătorește Zămislirea Sfintei Fecioare Maria. Tradiția spune că Sfinții Părinți Ioachim și Ana își doreau foarte mult un copil

Luni, 9 decembrie, are loc o importantă sărbătoare în cinstea Maicii Domnului. Însă, nu este trecută cu roșu în calendar. Această sărbătoare are o poveste unică ce a rămas în istoria omenirii și este considerată a fi o minune Dumnezeiască.

Azi se sărbătorește Zămislirea Sfintei Fecioare Maria. Tradiția spune că Sfinții Părinți Ioachim și Ana își doreau foarte mult un copil, pe care nu-l puteau concepe pentru că femeia era stearpă.

Așadar, cei doi mergeau constant la templu pentru a se ruga lui Dumnezeu să le ofere un copil.

După o perioadă de rugăciuni neîncetate, Arhanghelul Gavriil s-a pogorât din Ceruri și i-a dat marea veste Sfintei Ana. Acesta i-a spus că va naște o fată, pe Fecioara Maria.

După cum toată lumea știe, Fecioara Maria este cea care l-a adus pe lume pe Mântuitorul nostru, Iisus Hristos.

Din păcate, Ioachim și Ana s-au bucurat de nașterea Mariei abia la bătrânețe, acesta fiind unul dintre cele mai mari miracole creștine despre care scrie în Biblie.

Citeste si: Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Postul Crăciunului. Rugăciunea pe care să o rostești în post pentru a atrage binele

Astăzi, credincioșii pot rosi o scurtă rugăciune în cinste Fecioarei Maria.

Iată și o scurtă rugăciune pe care o poți spune în ziua Zămislirii Fecioarei Maria:

Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i

strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!”

sursa: capital.ro

Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2019

Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.