Calendar ortodox pentru ziua de 10 septembrie 2024: Rugăciunea ce îi ajută pe credincioși în momentele dificile ale vieții

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 09 sep 2024, 16:00

Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 10 septembrie 2024, atunci când creștinii ortodocși le sărbătoresc pe Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 10 septembrie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă le pomenește pe Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora.

Rugăciunea ajutătoare pe care este bine să o rostești pe 10 septembrie!

Calendar ortodox 10 septembrie 2024

Sărbătoare 10 septembrie. Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora sunt sărbătorite în fiecare an pe data de 10 septembrie în calendarul ortodox.

Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora au trăit în vremea împăratului Galeriu Maximian, iar în perioada în care acestea au trăit creștinismul era o religie interzisă, astfel încât toți credincioșii trebuiau să se ascundă. Pentru a se putea ruga în liniște, cele trei au decis să se retragă în munți pentru a se putea conecta deplin la creștinism și la învățăturile Mântuitorului.

Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora au trăit în liniște, post și rugăciune, iar acestea au plantat flori sfinte pentru care au primit mai multe vederi dumnezeiești.

Puterea cu care se rugau și devotamentul de care au dat dovadă pe parcursul vieții lor le-au adus darul facerii de minuni. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Împărații Dioclețian și Maximian au declanșat o persecuție a creștinilor, iar guvernatorul orașului Bitinia, Fronton, a auzit de darul pe care cele trei fecioare îl au, motiv pentru care au fost chemate la judecată. Guvernatorul le-a propus celor trei femei să se căsătorească cu trei nobili, fiind absolut fascinat de frumusețea lor, însă acestea au refuzat propunerea.

Minodora a fost prima supusă torturilor, deoarece guvernatorul credea că le va îndupleca pe Mitrodora și Nimfodora, însă acestea nu s-au lepădat de credința lor.

Aceste cuvinte l-au înfuriat pe guvernator, motiv pentru care a poruncit ca acestea să fie ucise. După uciderea Sfintelor Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora, s-a pogorât foc din cer și au fost uciși Fronton și cei ce le-au torturat pe Sfinte, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 10 septembrie

Canon de rugăciune către Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora, sărbătorite pe 10 septembrie în calendarul creștin

Faceți Milostivă pe Treimea Cea Nezidită, pe Care cu dreaptă credință ați propovăduit-o, Măritelor Mucenițe, nouă celor ce cinstim acum Dumnezeieștile voastre nevoințe, de Dumnezeu fericitelor.
Cuvintele vrăjmașului nu le-au băgat în seamă tinerele, fiind îngrădite cu arma credinței celei Dumnezeiești, ci au răbdat întreitele valuri ale chinurilor și moarte fără dreptate pentru Hristos, Viața tuturor.


Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.


Întărindu-se cu puterea cea preaputernică a Ziditorului, au luat vitejie bărbătească preacinstitele și au surpat pe balaurul cel mare și viclean, călcându-l cu picioarele.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Ca pe o Cămară Însuflețită și Locaș Nepieritor, ca pe o Ușă Cerească și ca pe o Masă Dumnezeiască, ca pe un Palat și Scaun al Stăpânului, pe Maria cea Preacurată cu laude să o cinstim.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.