Calendar ortodox pentru ziua de 11 iulie 2024: Sângele acestei sfinte a vindecat numeroși creștini

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 iul 2024, 21:43

Minunea săvârșită la moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 11 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Mare Muceniță Eufimia.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 11 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă pomenește pe minunea săvârșită la moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia. 

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 11 iulie!

Calendar ortodox 11 iulie 2024

Sărbătoare 11 iulie.  Minunea săvârșită la moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia este sărbătorită în fiecare an pe data de 11 iulie în calendarul ortodox.

Sfânta Mare Muceniță Eufimia este sărbătorită anual la data de 16 septembrie, însă la data de 11 iulie este prăznuită minunea săvârșită la moaștele acesteia. Anual, din momentul în care aceasta s-a stins din viață, la moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia au început să aibă loc mai multe minuni, printre care se numără și curgerea unui sânge cu miros parfumat, ce era folosit de către episcopul locului pentru a îi unge pe cei bolnavi. 

Sângele folosit de episcop a reușit să vindece numeroase persoane bolnave. În unele perioade ale anului, din moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia curgea și mir parfumat, folosit tot la vindecarea bolnavilor. Minunile realizate de moaștele sfintei au ajuns la urechile credincioșilor din Imperiu, și mulți pelerini și bolnavi veneau la mormântul acesteia pentru a cere vindecare din partea acesteia.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ministrul Agriculturii a anunțat ce se va întâmpla cu prețurile alimentelor! De ce crește prețul la carnea de porc? Atenționare pentru gospodine

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Cu toate acestea, în jurul secolului al VI-lea, împăratul Mauriciu a început să aibă primele îndoieli legate de minunile realizate de moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia. Pentru a vedea cu ochii lui că din moaștele sfintei curge sânge, acesta a decis să deschidă mormântul ei, iar când s-a întâmplat asta, a început sângele sfintei să curgă, mai mult decât în orice an, moment în care împăratul s-a convertit la creștinism.

În anul 617, biserica Sfintei Eufimia a fost arsă, însă cu toate acestea, moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia nu au fost atinse de flăcări, urmând ca în anul 620, moaștele sfintei să fie mutate în Constantinopol, într-o nouă biserică închinată sfintei, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 11 iulie

Canon de rugăciune către minunea săvârșită la moaștele Sfintei Mare Muceniță Eufimia, sărbătorită pe 11 iulie în calendarul creștin

Sfântă Mare Muceniță Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru și izbăvește-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului. Îndură-te de eretici și de trădătorii care batjocoresc moștenirea Credinței Ortodoxe, și îi ajută să lepede toate rătăcirile și să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor.

Rușinatu-sa cu defăimare mulțimea ereticilor monofiziți și fețele lor s-au umplut de multă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ținând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniță.

Arată și acum Credința cea adevărată și nimicește eresurile cele pierzătoare de suflet. Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm și să mărturisim Dreapta Credință cu prețul vieții noastre pământești, ca să dobândim viața cea veșnică și fericită întru părtășia Sfinților.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.