Calendar ortodox pentru ziua de 12 iunie 2024: Rugăciunea pe care credincioșii o rostesc când au nevoie de putere

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 iun 2024, 16:00

La data de 12 iunie 2024, în calendarul ortodox, este prăznuit protectorul orașului Palermo 

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 12 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare.

Sărbătoarea din data de 12 iunie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare, ce este cunoscut ca și protectorul orașului Palermo. 

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 12 iunie!

Calendar ortodox 12 iunie 2024

Sărbătoare 12 iunie. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare este sărbătorit în fiecare an pe data de 12 iunie în calendarul ortodox.

Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare a trăit în jurul anilor 350-400, în pustiul Egiptului, iar acesta s-a născut într-o familie ce l-au dorit foarte mult, fiind rodul rugăciunii lor. În prima parte a vieții sale, Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare a studiat jurisprudența și filozofia, după care a decis să urmeze calea Domnului, devenind astfel călugăr lângă Teba și apoi pustnic. 

Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare a primit sfaturi despre traiul din pustietate de la Hermes, ce locuia într-o peșteră.

După o lună în care Hermes i-a oferit toate secretele vieții din pustietate, acesta și-a început călătoria, iar în fiecare an, Hermes îl vizita pe Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare. 70 de ani a locuit Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare în pustietate, perioadă în care acesta a îndurat arșița zilei, frigul nopții și lupte cu ispite. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Ce se spune în tradiția populară despre anii bisecți: Nu este bine să te căsătorești, nici să îți schimbi locul de muncă

După această perioadă, pustietatea sfântului ajunge la sfârșit, atunci când un înger l-a călăuzit pe Cuviosul Pafnutie cel Mare către peștera Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare. Acea întâlnire l-a ajutat pe Cuviosul Pafnutie cel Mare să afle care a fost secretul supraviețuirii acestuia, mai exact că un înger venea în fiecare duminică să îi aducă Trupul și Sângele Domnului. 

După o seară întreagă de rugăciuni alături de Cuviosul Pafnutie cel Mare, Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare a știut că a sosit timpul să trecă la cele veșnice, astfel s-a întins pe pasant și a murit, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 12 iunie

Canon de rugăciune către Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare, sărbătorit pe 12 iunie în calendarul creștin

Sicilienii se roagă Sfântului Cuvios Onufrie cel Mare atunci când au pierdut ceva. Rugăciunea are mai multe variante, dar sunt menționate în general proprietățile miraculoase ale părului Sfântului Onufrie. Se acceptă faptul că repetând rugăciunea atunci când se caută ceva, se va găsi astfel mai ușor.

Veniți popoare să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărțit marea și a trecut pe poporul, pe care l-a slobozit din robia Egiptenilor, că S-a preaslăvit.


Sfinte Cuvioase Părinte Onufrie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Lepădând slava cea nestatornică a lumii și cu totul sălășluind întru tine pe Hristos, mărite, după vrednicie ai dobândit bucuria Lui, pururea pomenite Onufrie.
Sfinte Cuvioase Părinte Onufrie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Cugetând în Legea lui Hristos, mărite, prin virtuți te-ai arătat pom al vieții plin de rod, punând înainte prin isprăvile tale harul tămăduirilor celor dumnezeiești.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.
Casă a înțelepciunii ai fost cunoscută, Preacurată, căci din curate sângiurile tale luând Dumnezeu Trup și răbdând Cruce, ne-a împărtășit pe noi cu nepătimirea.